- 1. בקערת מיקסר עם מטרפה מערבבים את המים, השמן, הדבש, הסוכר והריבה, עד לקבלת מרקם אחיד.
- 2. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה, מערבבים ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
- 3. תערובת האגוזים: במעבד מזון טוחנים גס את הסוכר, השמן ואגוזי המלך. מפזרים מעל הבלילה.
- 4. להכנת הטופי: בסיר עם תחתית עבה ממיסים סוכר לקרמל. במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה. מוזגים בהדרגה ובזהירות תוך כדי ערבוב את השמנת החמה לתוך הקרמל עד לקבלת מסה אחידה.
- 5. בעזרת בלנדר מוט טוחנים היטב את החמאה פנימה. מערבבים את הבננה לתוך הטופי ומקררים. מפזרים מעל האגוזים את הטופי .
- 6. להכנת המרנג: בקערת מיקסר עם מטרפה, מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את 40 גרם הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים פנימה את שאר החומרים כך שמתקבלת מסה יחסית רכה. מזלפים בעזרת שק זילוף פס עבה מעל הטופי ובעזרת כף יוצרים בתנועות עדינות צורת שיש.
-
- 7. אופים במשך 45-50 דקות בתנור שחומם ל 165 מעלות. מצננים כ-30 דקות. מפזרים מעל אבקת סוכר.