פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש בננה טופי של רולדין

      גם בבוקר שאחרי החג מגיע לנו להתפנק. הישר מרולדין מתכון לעוגת דבש מעולה

      12 מדרגים / 3.42 כוכבים

      עוגת דבש בננה רולדין (יח
      עוגת דבש בננה רולדין (יח"צ , רונן מנגן)

      מצרכים

      • (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
      • 3/4 כוס סוכר
      • 2 כוסות קמח
      • כפית סודה לשתייה
      • 3/4 כוס שמן
      • 4 כפות דבש
      • 3 ביצים
      • 4 כפות ריבת תות
      • קורט ציפורן
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/2 כוס מים
      • 5 כפות ויסקי דבש
      • לתערובת האגוזים:
      • 2 כפות סוכר חום כהה
      • 3 כפות אגוזי מלך
      • 1 כפית שמן קנולה
      • לטופי בננה:
      • 200 גרם סוכר
      • 180 גרם שמנת
      • 20 גרם חמאה בטמפ' חדר
      • 1 בננה, חתוכה לקוביות
      • מרנג לאפיה:
      • 3 חלבונים
      • 40 גרם סוכר
      • 50 גרם שקדים טחונים
      • 150 גרם סוכר
      • 10 גרם קמח תפו"א

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר עם מטרפה מערבבים את המים, השמן, הדבש, הסוכר והריבה, עד לקבלת מרקם אחיד.
      • 2. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה, מערבבים ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
      • 3. תערובת האגוזים: במעבד מזון טוחנים גס את הסוכר, השמן ואגוזי המלך. מפזרים מעל הבלילה.
      • 4. להכנת הטופי: בסיר עם תחתית עבה ממיסים סוכר לקרמל. במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה. מוזגים בהדרגה ובזהירות תוך כדי ערבוב את השמנת החמה לתוך הקרמל עד לקבלת מסה אחידה.
      • 5. בעזרת בלנדר מוט טוחנים היטב את החמאה פנימה. מערבבים את הבננה לתוך הטופי ומקררים. מפזרים מעל האגוזים את הטופי .
      • 6. להכנת המרנג: בקערת מיקסר עם מטרפה, מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את 40 גרם הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים פנימה את שאר החומרים כך שמתקבלת מסה יחסית רכה. מזלפים בעזרת שק זילוף פס עבה מעל הטופי ובעזרת כף יוצרים בתנועות עדינות צורת שיש.
      • 7. אופים במשך 45-50 דקות בתנור שחומם ל 165 מעלות. מצננים כ-30 דקות. מפזרים מעל אבקת סוכר.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -