וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם כתר חגיגי, לסוכות ובכלל

לכבוד חג האסיף, מירב שיינר מלמדת להכין כיכר לחם חגיגית עם זיתים ועגבניות מיובשות בצורת כתר עלים יפהפה, שכל המשפחה תאכל יחד בסוכה

לחם חגיגי עם זיתים ועגבניות מיובשות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
לחם עגול מלא הפתעות לסוכה/מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה

בחג הסוכות מתקיים איסוף אחרון של תבואה והצפנתה במחסנים טרם ירדו הגשמים. על אף שרבים מן הילדים המתקינים סוכה עם הוריהם מייחלים שאולי הפעם לא ירד גשם בחג, הרי שמשאלתם עומדת בניגוד גמור לתפילות הגשם הנאמרות בתקופה זו, שבאמצעותן אנו מבקשים שהשמיים ייפתחו והאדמה תצמיח שוב את תנובתה, ושנזכה ליהנות ממנה.

לוח החגים היהודי משקף באופן ישיר את מעגל החיים ואת הקשר שבין האדם לאדמתו. עונות השנה והחגים הנסובים סביבם - כולם באים להזכיר לנו את משמעות יחסי הגומלין המיוחדים בין השניים.

בחרתי לשתף אתכם הפעם במתכון לכיכר לחם רכה, אוורירית ומבושמת, לתוכה תוכלו להכניס את כל טוב הארץ העולה בידכם, וליהנות מטעם החיים ומפירות האדמה ולהודות על הקיים ועל שעתיד לבוא.

לחם זיתים ועגבניות מיובשות

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה אוכל

לחם חגיגי עם זיתים ועגבניות מיובשות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
כיכר לחם רכה, אוורירית, חגיגית ומבושמת/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • עבור 2 כיכרות:

    • ⅓1 כוסותמים חמימים
    • 2כפיותדבש
    • 1כףשמרים יבשים
    • ½3 כוסותקמח מנופה
    • כוסשמן זית
    • ½כפיתמלח
    • 80גרםזיתים מגולענים (מכל סוג שאוהבים)
    • 80גרםעגבניות מיובשות , קצוצות גס
    • 1צרורעירית , קצוצה גס

אופן ההכנה

איך מכינים לחם זיתים ועגבניות מיובשות?

  • 1
    לתוך קערת מיקסר מכניסים את המים, השמרים והדבש. טורפים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות, עד שמתחילה תסיסה.
  • 2
    מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית. מגבירים מהירות ולשים כ-2 דקות.
  • 3
    יוצקים את שמן הזית בזרם דק תוך כדי שהבצק נלוש.
  • 4
    מוסיפים את המלח ומגבירים את קצב הלישה. מוסיפים את הזיתים, העגבניות והעירית ולשים 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אלסטי, מבריק ונעים למגע.
  • 5
    מסיימים ללוש את הבצק על משטח העבודה ומעצבים לצורת כדור. פוחסים עם אגרוף במרכז ומעבירים לקערה משומנת קלות. סוגרים היטב בשקית ניילון ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת נפח הבצק.
  • 6
    הופכים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות ומשחררים אוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים מכל חלק גליל ארוך ומניחים על גבי נייר אפייה.
  • 7
    מפזרים על גבי גלילי הבצק מעט קמח, נוטלים מספריים חדים וגוזרים חתיכות לרוחב, אבל לא עד הסוף. מכל חתיכה נוצר עלה. מניחים את העלים על צידם וסוגרים כל גליל לצורת עיגול, כך שהעלים נפתחים כלפי חוץ. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה של התנור.
  • 8
    מכסים את הבצק ומאפשרים תפיחה קצרה נוספת. בינתיים מחממים את התנור ל-210 מעלות טורבו.
  • 9
    אופים 10 דקות ראשונות בשלב התחתון של התנור ו-10 דקות נוספות במרכז התנור. הצבע הרצוי הוא גוון חום דבש.
  • 10
    מוציאים מהתנור ומניחים מיד ובזהירות, על גבי רשת צינון.
  • 11
    מגישים למרכז השולחן עם גבינות טובות וירקות טריים. ניתן להבריש ממש לפני ההגשה בשכבה דקה מאוד של שמן זית, ולפזר מלח גס.
  • גיוונים: ניתן להמיר את העגבניות המיובשות בירקות אנטיפסטי שונים - בטטה, חציל או זוקיני, למשל. במקום העירית, ניתן להשתמש בבצל ירוק או בבזיליקום טרי. לא כדאי להשתמש בפטרוזליה או כוסברה שעשויים להותיר טעם מריר חזק (בשל ריכוז כלורופיל גבוה).
  • הכנת הכתר נראית לכם מאתגרת? באותו אופן ניתן גם להכין לחמניות אישיות, חלות קטנות או מקלות ולאפות 2/3 מהזמן. לחילופין, ניתן לאפות את כל כמות הבצק בתבנית העמוקה של התנור, לקבלת מאפה משפחתי הדומה מאד לפוקאצ'ה איטלקית קלאסית. רק חשוב להקפיד ליצור גומות בבצק במרחק של 2 ס"מ זו מזו, על מנת שהלחם לא יתנפח רק במרכזו.
  • אחסון וחימום: ניתן להקפיא בשלמות לאחר האפייה- עוטפים בנייר צלופן אטום או ביריעת בד וסוגרים בשקית נייר. מפשירים על קרש חיתוך כחצי שעה ומחממים בתנור על 100 מעלות טורבו כ-5 דקות. מוטב להניח תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור שתחזיר ללחם את הלחות והרכות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully