פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם במילוי זיתים ועגבניות מיובשות

      לכבוד חג האסיף, מירב שיינר בחרה לשתף אותנו במתכון לכיכר לחם רכה, אוורירית ומבושמת, לתוכה היא מכניסה את כל טוב הארץ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם חגיגי עם זיתים ועגבניות מיובשות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      לחם חגיגי עם זיתים ועגבניות מיובשות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • עבור 2 כיכרות
      • 1/3 1 כוסות מים חמימים
      • 2 כפיות דבש
      • 1 כף שמרים יבשים אקטיביים
      • 1/2 3 כוסות קמח מנופה
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1/2 כפית מלח
      • 80 גרם זיתים מגולענים מכל סוג שאוהבים
      • 80 גרם עגבניות מיובשות קצוצות גס
      • זר עירית קצוץ גס

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את המים, השמרים והדבש. טורפים היטב ומניחים בצד ל- 5 דקות עד שמתחילה תסיסה.
      • 2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית. מגבירים מהירות ולשים כ-2 דקות.
      • 3. מוסיפים את שמן הזית בזרם דק תוך שהבצק נלוש.
      • 4. מוסיפים את המלח ומגבירים את קצב הלישה. מוסיפים את הזיתים, העגבניות והעירית ולשים 10 דקות לפחות עד לקבלת בצק אלסטי, מבריק ונעים למגע.
      • 5. מסיימים ללוש את הבצק על משטח העבודה ומעצבים לצורת כדור. פוחסים עם אגרוף במרכז ומעבירים לקערה משומנת קלות. סוגרים היטב בשקית ניילון ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת נפח הבצק.
      • 6. הופכים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות ומשחררים אוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים מכל חלק גליל ארוך ומניחים על גבי נייר אפייה.
      • 7. מפזרים על גבי הבצק מעט קמח, נוטלים מספריים חדים וגוזרים חתיכות לרוחב, אבל לא עד הסוף. מכל חתיכה נוצר עלה. מניחים את העלים על צידם וסוגרים כל גליל לצורת עיגול, כך שהעלים נפתחים כלפי חוץ. מעבירים על גבי תבנית האפייה של התנור.
      • 8. מחממים את התנור ל-210 מעלות טורבו.
      • 9. אופים 10 דקות ראשונות בשלב התחתון של התנור ו-10 דקות נוספות במרכז התנור. הצבע הרצוי הוא גוון חום דבש.
      • מוציאים מהתנור ומעבירים מיד, בזהירות, על גבי רשת צינון.
      • 10. מגישים למרכז השולחן עם גבינות טובות, ירקות טריים ומשקה צונן.
      לחם במילוי זיתים ועגבניות מיובשות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות