פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלות כוסמין אישיות

      מירב שיינר-דנצ'נקו במתכון לחלות כוסמין רכות וטעימות בטירוף המשרות תחושת שובע

      8 מדרגים / 3.48 כוכבים

      חלות כוסמין אישיות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      חלות כוסמין אישיות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

        • לבצק

        • 240 גרםמים פושרים (1 כוס)
        • 50 גרםדבש (1/2 2 כפות)
        • 15 גרםשמרים יבשים (1/2 1 כפות)
        • ½ ק״גקמח כוסמין מלא (1/2 3 כוסות)
        • 2 חלמונים (קטנים)
        • 30 גרםשמן זית (2 כפות)
        • כפיתמלח (שטוחה)
        • לקישוט

        • ביצה קטנה טרופה עם כפית חלב
        • מעטפרג ו/או שומשום/ גרעיני חמניות לקישוט

      אופן ההכנה

        איך מכינים חלות כוסמין אישיות ?

      • מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים יחד את המים, הדבש והשמרים. טורפים מעט עד שהשמרים מתמוססים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה.
      • מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את קמח הכוסמין יוצקים את המים עם השמרים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים קלות עד שמתקבלת עיסה.
      • מזלפים את שמן הזית בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
      • מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה (לא מקומח) ולשים בידיים כחצי דקה: סוגרים לכדי כדור ומעבירים לקערה. מכסים במגבת מבד נושם ומתפיחים כשעתיים.
      • מוציאים את הבצק מכלי ההתפחה - הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם מסיבה כלשהי הבצק דביק אפשר לקמח קלות את המשטח. מוציאים מהבצק אוויר ומשטחים בידיים בדפיקות עד ליצירת מלבן.
      • בעזרת סכין מטבח חדה או קלף חותכים רצועות לאורך במשקל 60 גרם (ללחמניות קטנות) או 80 גרם (ללחמניות גדולות) ומרדדים בידיים לגדילים בעובי 1 ס"מ.
      • קולעים לחמניות 8 באופן הבא: מהגדיל יוצרים את הספרה 9 ומעבירים את ה'רגל' מתחת לעיגול. כעת מסובבים את העיגול לבורג (סיבוב אחד) לכיוון שמאל. משחילים שוב את הרגל מלמטה וכך הלחמניה נסגרת.
      • מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב ומתפיחים 40 דקות במקום חמים.
      • מקשטים את החלות: מברישים את הלחמניות התפוחות עם תערובת הביצה ומפזרים מעל פרג וגרעיני חמניות. מתפיחים עוד 15 דקות.
      • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
      • מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים ל-175 מעלות. אופים 15-20 דקות (בהתאם לגודל) עד שמתקבלות לחמניות בצבע חום קרמלי ומבריק.
      • מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות לרשת צינון.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -