פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלות כוסמין אישיות

      מירב שיינר-דנצ'נקו במתכון לחלות כוסמין רכות וטעימות בטירוף המשרות תחושת שובע

      4 מדרגים / 3.52 כוכבים

      חלות כוסמין אישיות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      חלות כוסמין אישיות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • 240 גרם מים פושרים (1 כוס)
      • 50 גרם דבש (1/2 2 כפות)
      • 15 גרם שמרים יבשים (1/2 1 כפות)
      • 500 גרם קמח כוסמין מלא (1/2 3 כוסות)
      • 2 חלמונים קטנים
      • 30 גרם שמן זית (2 כפות)
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • לאפיה:
      • 1 ביצה קטנה טרופה עם כפית חלב
      • פרג/ שומשום/ גרעיני חמניות לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה קטנה מערבבים יחד את המים, הדבש והשמרים. טורפים מעט עד שהשמרים מתמוססים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה.
      • 2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את קמח הכוסמין יוצקים את המים עם השמרים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים קלות עד שמתקבלת עיסה.
      • 3. מזלפים את שמן הזית בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
      • 4. מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה (לא מקומח) ולשים בידיים כחצי דקה: סוגרים לכדי כדור ומעבירים לקערה. מכסים במגבת מבד נושם ומתפיחים כשעתיים.
      • 5. מוציאים את הבצק מכלי ההתפחה - הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם מסיבה כלשהי הבצק דביק אפשר לקמח קלות את המשטח. מוציאים מהבצק אוויר ומשטחים בידיים בדפיקות עד ליצירת מלבן.
      • 6. בעזרת סכין מטבח חדה או קלף חותכים רצועות לאורך במשקל 60 גרם (ללחמניות קטנות) או 80 גרם (ללחמניות גדולות) ומרדדים בידיים לגדילים בעובי 1 ס"מ.
      • 7. קולעים לחמניות 8 באופן הבא: מהגדיל יוצרים את הספרה 9 ומעבירים את ה'רגל' מתחת לעיגול. כעת מסובבים את העיגול לבורג (סיבוב אחד) לכיוון שמאל. משחילים שוב את הרגל מלמטה וכך הלחמניה נסגרת.
      • 8. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב ומתפיחים 40 דקות במקום חמים.
      • 9. מברישים את הלחמניות התפוחות עם תערובת הביצה ומפזרים מעל פרג וגרעיני חמניות. מתפיחים עוד 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
      • 10. מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים ל-175 מעלות. אופים 15-20 דקות (בהתאם לגודל) עד שמתקבלות לחמניות בצבע חום קרמלי ומבריק.
      • 11. מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות לרשת צינון.

      עוד מתכוני לחמים

      חלות כוסמין אישיות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -