וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשולחן השבת ולכריך לביה"ס: חלות כוסמין אישיות ורכות

חלות הכוסמין הרכות האלו טעימות בטירוף ומשרות תחושת שובע, הן יעלו בשמחה על שולחן השבת ואם תכינו כמות כפולה ותאחסנו אותן היטב, הן יהיו מושלמות עבור כריכים לכם ולילדים להמשך השבוע

חלות כוסמין אישיות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
לחזרה לשגרה מזינה וטעימה. חלות כוסמין אישיות/מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה

חודשים "קשים" עברו עלינו לאחרונה. חופשת הקיץ הביאה עמה ארוחות משפחתיות רוויות פינוקים, פסטיבלים, מסעדות, בתי קפה ובאופן כללי התרת רסן. הילדים התנפחו לא רק משעמום, אלא גם מריבוי מזונות עתירים שלא נחסכו מהם (ומאיתנו).

חלות הכוסמין הרכות האלה, שאת סודן הצלחתי לפצח תוך כדי עשייה, טעימות להפליא ומשרות תחושת שובע. בדיוק מה שצריך כדי לחזור לשגרה מבלי לוותר על ההנאות הקטנות. הן יעלו בשמחה על שולחן השבת ואם תכינו כמות כפולה ותאחסנו אותן היטב, הן יהיו מושלמות עבור כריכים לכם ולילדים בהמשך השבוע בתקווה לחזרה לשגרה.

חלות כוסמין אישיות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
חלות הכוסמין של שבת הן הסנדביץ' המזין של ראשון/מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה

חלות כוסמין אישיות

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! אוכל

חלות כוסמין אישיות. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
חלות כוסמין אישיות/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • לבצק:

    • 240גרםמים פושרים (1 כוס)
    • 50גרםדבש (1/2 2 כפות)
    • 15גרםשמרים יבשים (1/2 1 כפות)
    • 500גרםקמח כוסמין מלא (1/2 3 כוסות)
    • 2חלמונים (קטנים)
    • 30גרםשמן זית (2 כפות)
    • כפיתמלח (שטוחה)
  • לאפייה:

    • 1ביצה קטנה - טרופה עם 1 כפית חלב
    • מעטפרג ו/או שומשום/ גרעיני חמניות לקישוט

אופן ההכנה

איך מכינים חלות כוסמין אישיות?

  • 1
    מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים יחד את המים, הדבש והשמרים. טורפים מעט עד שהשמרים מתמוססים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה.
  • 2
    מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את קמח הכוסמין, יוצקים את המים עם השמרים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים קלות עד שמתקבלת עיסה.
  • 3
    מזלפים את שמן הזית בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
  • 4
    מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה (לא מקומח) ולשים בידיים כחצי דקה: סוגרים לכדי כדור ומעבירים לקערה. מכסים במגבת מבד נושם ומתפיחים כשעתיים.
  • 5
    מוציאים את הבצק מכלי ההתפחה - הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם מסיבה כלשהי הבצק דביק אפשר לקמח קלות את המשטח. מוציאים מהבצק אוויר ומשטחים בידיים בדפיקות עד ליצירת מלבן.
  • 6
    בעזרת סכין מטבח חדה או קלף חותכים 15 רצועות לאורך במשקל 60 גרם (ללחמניות קטנות) או 80 גרם (ל-10 לחמניות גדולות). מרדדים ומגלגלים בידיים לגלילים בעובי 1 ס"מ.
  • 7
    קולעים לחמניות 8 באופן הבא: מכל גליל יוצרים את הספרה 9 ומעבירים את ה'רגל' מתחת לעיגול. כעת מסובבים את העיגול לבורג (סיבוב אחד) לכיוון שמאל. משחילים שוב את הרגל מלמטה וכך הלחמניה נסגרת.
  • 8
    מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב ומתפיחים 40 דקות במקום חמים.
  • 9
    מקשטים את החלות: מברישים את הלחמניות התפוחות עם תערובת הביצה ומפזרים מעל פרג וגרעיני חמניות. מתפיחים עוד 15 דקות.
  • 10
    מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  • 11
    מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים ל-175 מעלות. אופים 15-20 דקות (בהתאם לגודל) עד שמתקבלות לחמניות בצבע חום קרמלי ומבריק.
  • 12
    מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות לרשת צינון.
  • אחסון: ניתן לשמור בקופסת הלחם או בשקיות נייר עד יומיים, במקום מוצל וקריר או במקפיא בשקית ניילון חזקה וסגורה היטב עד שבוע ימים. מפשירים חצי שעה לפני השימוש וטעמה של הלחמניה נשמר טרי וטעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully