חלות כוסמין אישיות
מירב שיינר-דנצ'נקו במתכון לחלות כוסמין רכות וטעימות בטירוף המשרות תחושת שובע
חלות כוסמין אישיות (צילום: מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
לבצק
- 240 גרםמים פושרים (1 כוס)
- 50 גרםדבש (1/2 2 כפות)
- 15 גרםשמרים יבשים (1/2 1 כפות)
- ½ ק״גקמח כוסמין מלא (1/2 3 כוסות)
- 2 חלמונים (קטנים)
- 30 גרםשמן זית (2 כפות)
- כפיתמלח (שטוחה)
לקישוט
- ביצה קטנה טרופה עם כפית חלב
- מעטפרג ו/או שומשום/ גרעיני חמניות לקישוט
איך מכינים חלות כוסמין אישיות?
- 1מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים יחד את המים, הדבש והשמרים. טורפים מעט עד שהשמרים מתמוססים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה.
- 2מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את קמח הכוסמין יוצקים את המים עם השמרים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים קלות עד שמתקבלת עיסה.
- 3מזלפים את שמן הזית בזרם דק תוך לישה במהירות בינונית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
- 4מעבירים את הבצק על גבי משטח עבודה (לא מקומח) ולשים בידיים כחצי דקה: סוגרים לכדי כדור ומעבירים לקערה. מכסים במגבת מבד נושם ומתפיחים כשעתיים.
- 5מוציאים את הבצק מכלי ההתפחה - הבצק צריך להיות רך ונעים למגע. אם מסיבה כלשהי הבצק דביק אפשר לקמח קלות את המשטח. מוציאים מהבצק אוויר ומשטחים בידיים בדפיקות עד ליצירת מלבן.
- 6בעזרת סכין מטבח חדה או קלף חותכים רצועות לאורך במשקל 60 גרם (ללחמניות קטנות) או 80 גרם (ללחמניות גדולות) ומרדדים בידיים לגדילים בעובי 1 ס"מ.
- 7קולעים לחמניות 8 באופן הבא: מהגדיל יוצרים את הספרה 9 ומעבירים את ה'רגל' מתחת לעיגול. כעת מסובבים את העיגול לבורג (סיבוב אחד) לכיוון שמאל. משחילים שוב את הרגל מלמטה וכך הלחמניה נסגרת.
- 8מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים שוב ומתפיחים 40 דקות במקום חמים.
- 9מקשטים את החלות: מברישים את הלחמניות התפוחות עם תערובת הביצה ומפזרים מעל פרג וגרעיני חמניות. מתפיחים עוד 15 דקות.
- 10מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- 11מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים ל-175 מעלות. אופים 15-20 דקות (בהתאם לגודל) עד שמתקבלות לחמניות בצבע חום קרמלי ומבריק.
- 12מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות לרשת צינון.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה