ריזוטו תותים חמים ומתוק
את פתיחת עונת התותים נחגוג עם ריזוטו חם ומתוק שבניגוד לריזוטו רגיל, הוא לא דורש יותר מדי עבודה, וכולל רק 5 מרכיבים פשוטים וקלים להשגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 מל' חלב (אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום)
- 150 גרם אורז ריזוטו
- 2 כפות קרם פרש
- 4 כפות חמאה
- 150 גרם תותים
אופן ההכנה
- 1.
- .מחממים את החלב בסיר קטן עם 500 מ"ל מים
- 2.
- מחממים את החמאה בסיר, ולאחר שנמסה, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- 3.
- כאשר הריזוטו מכוסה היטב בחמאה, מוסיפים פנימה שתי מצקות של החלב החם.
- 4.
- מבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שרוב החלב נספג, ואז מוסיפים שתי מצקות נוספות.
- 5.
- ממשיכים ככה, בערך רבע שעה, או עד שהאורז נעשה רך.
- 6.
- מוסיפים את התותים והקרם פרש, ומכסים את הסיר, מכבים את האש, ונותנים לו "לנוח" 4 דקות.
- 7.
- מוזגים לקערות, ומגישים מיד.