ריבת לימונים
לימונים (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
לכ-1.5 ק"ג ריבה
- 1 ק״גלימונים
- 1 ק״גסוכר
- 2 כוסותמים
איך מכינים ריבת לימונים?
- 1פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
- 2קוצצים את הלימונים במעבד מזון לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
- 3מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, בערך שעה. כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
- 4מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים ). אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה