מתכונים חמים

ריבת לימונים

  • 20 דקות עבודה

  • 80 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לימונים

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-1.5 ק"ג ריבה

    • 1 ק״גלימונים
    • 1 ק״גסוכר
    • 2 כוסותמים

אופן ההכנה

איך מכינים ריבת לימונים?

  • 1פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
  • 2קוצצים את הלימונים במעבד מזון לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
  • 3מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, בערך שעה. כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
  • 4מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים ). אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully