פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ריבת לימונים

      4 מדרגים / 4 כוכבים

      לימונים (ShutterStock)
      לימונים (ShutterStock)

      מצרכים

        • לכ-1.5 ק"ג ריבה

        • 1 ק״גלימונים
        • 1 ק״גסוכר
        • 2 כוסותמים

      אופן ההכנה

        איך מכינים ריבת לימונים ?

      • פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
      • קוצצים את הלימונים במעבד מזון לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
      • מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, בערך שעה. כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
      • מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים ). אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -