וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתוק- חמוץ- מריר: קונפיטורת לימונים משגעת

ייחודה של ריבת הלימונים הוא בשילוב הטעמים בין מרירותה הקלה של קליפת הלימון וחמיצות הפרי שמאזנים את מתיקות הסוכר ויוצרים יחד קונפיטורה פשוטה וטעימה

ריבת לימונים

לימונים. ShutterStock
לימונים

מצרכים למתכון

  • לכ-1.5 ק"ג ריבה

    • 1ק״גלימונים
    • 1ק״גסוכר
    • 2כוסותמים

אופן ההכנה

איך מכינים ריבת לימונים?

  • 1
    פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
  • 2
    קוצצים את הלימונים במעבד מזון לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
  • 3
    מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, בערך שעה. כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
  • 4
    מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים ). אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully