עגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים
מתכון לעגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים
עגבניות ממולאות (צילום: סטודיו סליס)
מחשבון המרות
לעגבניות
- 20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
- מעטמלח גס
למילוי
- חבילהאורז אדום אורז לבן וכוסמת (לקט מסידרת "10 דקות")
- 3 כוסותמים
- כפיתמלח
- ½1 כפותשמן זית כתית
- בצל בינוני, קצוץ דק
- 250 גרםבשר טחון בקר (בשר רזה)
- 2 שיני שום כתושות
- כפיתפלפל אנגלי
- קורטאגוז מוסקט
- ¼ כוסצנוברים
- ¾ כוספטרוזיליה קצוצה (אשר גם קצת פחות)
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל (לפי הטעם)
לרוטב
- 20 עגבניות המיץ שניגר מהעגבניות למילוי
- ½ כפיתפלפל אנגלי
- ½ כפיתמלח
- כפיתסוכר דמררה
- קורטקינמון
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל (לפי הטעם)
איך מכינים עגבניות ממולאות באורז, כוסמת וצנוברים?
- 1מכינים את העגבניות: חותכים מכל עגבניה פרוסה לרוחב מחלקה העליון ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית (מבלי לפגוע בדפנות) שומרים את המילוי והמיץ הניגר ושמים בצד.
- 2מפזרים על כל העגבניות מעט מהמלח הגס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
- 3מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- 4שמים את תערובת האורז בסיר עם המים והמלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנוזלים אם יש ומעבירים לקערה.
- 5מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים את הגושים עם כף מעץ, מוסיפים את השום, התבלינים והצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- 6מוסיפים את תערובת הבשר לתערובת האורז. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- 7ממלאים את העגבניות בתערובת, מניחים על גבי תבנית אפייה ומכים ב"כיפות" העגבניות שהסרנו בתחילה.
- 8מכינים את הרוטב: מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות (עד שהן מוזהבות).
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה