קציצות בשר ביין מרסלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס יין מרסלה
- 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
- 3 גזרים קלופים ופרוסים
- מלח
- פלפל שחור טחון וטרי
- שמן זית
- לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- 2 כפות פרורי לחם
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 ביצה טרופה
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים קציצות ומטגנים במחבת גדולה או בסיר רחב מעט - שיישארו לא מבושלות עד הסוף.
- מוציאים ומניחים בצד.
- באותה מחבת מטגנים את הבצל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב וגירוד התחתית בכף עץ, עד שהבצל שחום. מוסיפים את הגזר ומטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את היין והקציצות. מכסים במכסה, ומבשלים על להבה קטנה כ-45 דקות. מערבבים מדי פעם.