בקר בבירה
תבשיל מעורר תיאבון, עוד הרבה לפני שהוא מוכן. הסיבה? הניחוח הנהדר שעולה ממנו, בגלל בירת הגינס האירית, שמעניקה ריחות וטעמים של קרמל לבשר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג בשר צלעות בקר מנוקה משומן וחתוך לקוביות
- 4-5 כפות קמח
- 4-5 כפות שיני שום כתושות
- 450 גרם בצל פרוס לפרוסות דקות
- 2 כוסות ציר בקר, או ציר ירקות
- 1 כוס בירה גינס
- 2 כפות חומץ או יין אדום
- 3 כפות סוכר חום
- 2 כפות חרדל
- 1/4 כף ציפורן טחונה
- מלח ופלפל
- זר עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין, עלי דפנה)
אופן ההכנה
- 1. לזרות את הקמח על קוביות הבשר מכל הצדדים.
- 2. לחמם שמן במחבת ולהשחים את הבשר. להוסיף את השום והבצל למחבת ולהשחים.
- 3. להוסיף את שאר החומרים ולהביא לרתיחה.
- 4. להעביר את התערובת לתבנית ולצלות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שהבשר רך.