- הכנת השאור:
- יש להכין את השאור 4 ימים לפני הכנת הלחם.
- ממיסים את השמרים במי התפו"א. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים היטב. מכסים בפלסטיק נצמד, משאירים פתח קטן ומניחים ל-4 ימים עד שנוצר ריח חמוץ.
-
- הכנת הלחם:
- ערב לפני הכנת הלחם שמים בקערה גדולה את השאור, המים, הסוכר ו-3 כוסות מן הקמח. מערבבים, מכסים ומשאירים למשך הלילה.
- למחרת מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת בצק.
- לשים כ-10 עד 15 דקות. צרים לכיכר ארוכה ומניחים בתבנית משומנת ומקומחת. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).
- מחממים תנור עם תבנית מלאה מים בתחתית ל-190 מעלות. חורצים בבצק חתכים אלכסוניים במרחק 5 ס"מ זה מזה.
- מרססים מים על הלחם ומכניסים לתנור. לאחר 15 דקות מוציאים את תבנית המים. מדי פעם מרססים מים על הלחם. אופים כ-40 דקות.