וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שאור

מתכון מאת: בני בלומר,

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לשאור:
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 2 כוסות מי בישול תפו"א פושרים
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • ללחם:
  • 1 כוס שאור
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 5 כוסות קמח לבן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה

  • הכנת השאור:
  • יש להכין את השאור 4 ימים לפני הכנת הלחם.
  • ממיסים את השמרים במי התפו"א. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים היטב. מכסים בפלסטיק נצמד, משאירים פתח קטן ומניחים ל-4 ימים עד שנוצר ריח חמוץ.
  • הכנת הלחם:
  • ערב לפני הכנת הלחם שמים בקערה גדולה את השאור, המים, הסוכר ו-3 כוסות מן הקמח. מערבבים, מכסים ומשאירים למשך הלילה.
  • למחרת מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת בצק.
  • לשים כ-10 עד 15 דקות. צרים לכיכר ארוכה ומניחים בתבנית משומנת ומקומחת. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).
  • מחממים תנור עם תבנית מלאה מים בתחתית ל-190 מעלות. חורצים בבצק חתכים אלכסוניים במרחק 5 ס"מ זה מזה.
  • מרססים מים על הלחם ומכניסים לתנור. לאחר 15 דקות מוציאים את תבנית המים. מדי פעם מרססים מים על הלחם. אופים כ-40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully