1מחממים סיר גדול ומוסיפים לתוכו את הבצלים הפרוסים. נותנים לבצלים להיצרב בהתחלה לבד (ללא חמאה או שמן). מוסיפים מעט מלח ומידי פעם מערבבים. ממשיכים כך תוך שהם מגירים נוזלים ומתחילים תהליך של קרמול, בערך 5-6 דקות. שימו לב להקפיד להשתמש בחום בינוני ולהקפיד לערבב (בצלים שרופים ייגרמו לטעם מריר).
2מוסיפים לסיר את החמאה ומערבבים עד שכל הבצלים מצופים היטב במעטה חמאתי. ממשיכים לאדות ולקרמל את הבצל אגב ערבוב 15-20 דקות נוספות עד שהבצלים שחומים ויפים. זו פעולה שדורשת מעט סבלנות אבל בבצל המקורמל נעוץ הטעם למרק כולו.
3מזיזים מעט את הבצלים לפינת הסיר, מוסיפים את הקמח, נותנים לו להקלות מעט בחום הסיר ומערבבים היטב.
4יוצקים את היין הלבן, מוסיפים את עלי הטימין ומאדים עד שכמעט לא נשארים נוזלים בסיר (בערך 3 דקות).
5יוצקים ציר או מים (ולמי שלא יכול לוותר מים עם כף אבקת מרק) ומתבלים באגוז מוסקט, פלפל ומלח. מביאים לרתיחה.
6מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות בכיסוי חלקי ובוחשים מדי פעם.
7יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום. מפזרים על כל מנה קרוטונים וזורים גבינה. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) עד שהגבינה נמסה ומגישים חם.
8אופציית הגשה נוספת שמתאימה לאירוח חגיגי: פורסים בגט, מפזרים מעל הפרוסות את הגבינה המגוררת ומכניסים לתנור (180 מעלות) ל-5 דקות עד שהגבינה נמסה. מגישים לצד המרק.