וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילו בגבינת גלעד

מתכון מאת: מתכון של לינט דלבה מתוך "הארץ",

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה בצק פילו מופשר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם גבינת גלעד
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החמאה והשמן
  • 2. שמים עלה פילו על מגבת נקיה או על משטח עבודה נקי ויבש. מושחים בתערובת החמאה ומניחים עוד עלה על העלה המשוח
  • 3. מגררים את הגבינה ומפזרים כמה כפות על העלים, מגלגלים לגלילה ממשיכים לעבוד כך עם יתרת החמאה והגבינה, (אפשר להקפיא עלי בצק שוב)
  • 4. משמנים תבנית רחבה, חותכים את הגלילות לפיסות ברוחב 3 ס"מ ומעמידים זו ליד זו בתבנית, כשהצד החתוך למעלה ולמטה.
  • 5. מערבבים ביצים, חלב ומלח, ויוצקים על הכל.
  • 6. בוזקים בגבינה נוספת. מניחים 15 דקות לספיגת הנוזלים.
  • 7. אופים 40 דקות בתנור שחומם ל-80 מעלות

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully