וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מוס שוקולד עם דובדבנים

מתכון מאת: דפנה,dafna23@hotmail.com

עוגת שוקולד. ShutterStock
עוגת שוקולד

מצרכים למתכון

  • למקצפת:
  • 5 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 1 כף פירורי לחם
  • למוס:
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 5 חלמונים
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות ברנדי
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 צנצנת דובדבנים משומרים מגולענים

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה. מוסיפים את השקדים ופירורי הלחם ומערבבים. יוצקים את הקציפה לתבנית אפייה קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים בחום בינוני (כ-180 מעלות) כ-25 דקות. מצננים.
  • מבשלים את הסוכר והמים כ-4 דקות ומצננים. מקציפים את החלמונים, מוסיפים את סירופ הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שמקבלים קציפה בהירה ותפוחה.
  • ממיסים את השוקולד על אדים. מוסיפים אותו לקציפת החלמונים תוך כדי הקצפה איטית עד קבלת תערובת אחידה. מצננים.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת נוקשה. מערבבים עם תערובת השוקולד.
  • מסננים את הדובדבנים מהסירופ ומניחים על המקצפת האפוייה. יוצקים מעל את קציפת השוקולד ושומרים במקרר למשך הלילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully