מאפה שכבות של תפוחי אדמה וביצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 כוס חלב
- 3 ביצים קשות
- 4 כפות מרגרינה
- 2 כפות קמח תפוח אדמה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
- תחילה מבשלים את תפוח האדמה בקליפתו, אח כך קולפים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. פורסים גם את הביצים הקשות.
- מכינים את הרוטב הלבן מרגרינה, קמח תפוח אדמה, חלב. להוסיף לרוטב את השמנת.
- משמנים תבנית אפיה ומסדרים לפי הסדר הבא
- שכבה תפוח אדמה, מעליה ביצים פרוסות, מתבלים במלח ופלפל
- ממשיכים לערוך שכבות כאלו לסירוגין.
- יוצקיםלמעלה את הרוטב.
- לאופים בתנור חם כ- 30 דקות.