עוגת גבינה קרה עם פירורים
קלה להכנה, מהירה, ובעלת מרקם עשיר וערבה לחיך. השף יהודה אקריש עם המתכון המושלם שלו לעוגת גבינה המוגשת קרה, ומעליה מפוזרים פירורים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- לגבינה:
- 250 גרם גבינה 9%
- 50 גרם אבקת סוכר
- מיץ מתפוז אחד
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- 2 מיכלי קצפת ריץ' (227 גרם כ"א)
- 15 גרם גלטין מומס ב-100 גרם מים חמים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את חומרי הבצק. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-20 דקות עד לקבלת גוןן זהוב.
- 2. מערבבים את הגבינה, אבקת הסוכר, מיץ התפוז וקליפת התפוז.
- 3. מקציפים את הקצפת ומקפלים את תערובת הגבינה פנימה.
- 4. מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לג'לטין על מנת לצננו מעט. מקפלים את הג'לטין לתערובת הגבינה.
- 5. מהדקים לתבנית משומנת בקוטר 24 2/3 מפירורי הבצק. עליהם יוצקים את תערובת הגבינה ומעבירים למקפיא לשעתיים.
- 6. לפני ההגשה מפזרים את השליש הנותר של הפירורים על העוגה.