גלילות אורז ותות שדה
אתר מועצת הירקות תורם מתכון מקורי במיוחד לגלילות אורז עם תות שדה, לא פחות. התוצאה? טעימה ויפה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 350 גרם תות-שדה, חתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות אורז מבושל, דביק
- קורט ג'ינג'ר טחון
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ, ללא הגרעינים
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 1/4 כוס בוטנים קצוצים
- 1/4 כוס אגוזי קשיו קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 7 עלי סיגר מוכנים
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה:
- 200 גרם כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות
- 200 גרם כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 תפוז קלוף, חתוך לקוביות
- מיץ מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים לגלילות, בקערה גדולה.
- 2. מניחים עלה סיגר על משטח עבודה. שמים בקצה אחד של העלה 2 כפות מהתערובת ומגלגלים לסיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הסיגר.
- 3. מחממים את השמן בסיר רחב לטיגון עמוק. מטגנים את הסיגרים עד שהם משחימים היטב. מוציאים מהשמן ומספיגים במגבות נייר.
- 4. מערבבים את הכרוב, התפוז, מיץ הלימון והשמן הזית בקערה. מעבירים לצלחת הגשה.
- 5. חותכים את הסיגרים לפיסות באורך 3 4 ס"מ, מניחים על סלט הכרוב ומגישים.