ויניגרט אבטיח על סלט שעועית ואפרסק
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לויניגרט אבטיח על סלט שעועית ואפרסק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 5 אפרסקים מקולפים ופרוסים לפרוסות
- 200 גר' שעועית ירוקה טריה, מבושלת במים כעשר דקות
- 150 גר' שקדים פרוסים קלויים
- לרוטב הויניגרט:
- 2 כוסות קוביות אבטיח
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 3 כפות שמן
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מרסקים את קוביות האבטיח במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שאר חומרי הויניגרט ומערבבים היטב.
- 2. מניחים את פרוסות האפרסק בצלחת הגשה. מצננים את השעועית המבושלת במי קרח למשך מספר דקות. מסננים ומוסיפים לצלחת.
- 3. יוצקים את רוטב הויניגרט על הסלט, מפזרים את השקדים מעל ומגישים.