וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עגבניות, כרישה ותפוח אדמה

מרק עגבניות, כרישה ותפוח אדמה, מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק עגבניות עם לחם. ShutterStock
מרק עגבניות עם לחם

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • כ-500 גר' כרישה מנוקה ופרוסה לפרוסות אלכסוניות (2 כרישות)
  • 1 תפוא אדמה גדול, קלוף ופרוס
  • כ-500 גר' עגבניות בשלות קלופות ומגורענות, חתוכות גס
  • 5-4 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1 כוס חלב סויה
  • 2 כפות טרגון קצוץ או עלים שלמים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי וסוכר
  • להגשה:
  • פטרוזיליה וטרגון קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים זמן זית בסיר כבד ורחב, ומטגנים מבשלים הכרשה על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב כ-10 דקות, לא משחימים.
  • 2. מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות ומערבבים כ-3 דקות.
  • 3. יוצקים הנוזלים, מביאים לרתיחה, בוזקים הפטרוזיליה, מתבלים, מנמיכים הלהבה ומבעבעים כ-20 דקות בסיר מכוסה.
  • 4. מוסיפים הטרגון וממשיכים לבעבע עוד כ-7 דקות.
  • 5. מסירים מן האש, מוסיפים חלב סויה, מתקנים התיבול ומגישים מיד עם עשבי תבלין קצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully