מרק עגבניות, כרישה ותפוח אדמה
מרק עגבניות, כרישה ותפוח אדמה, מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- כ-500 גר' כרישה מנוקה ופרוסה לפרוסות אלכסוניות (2 כרישות)
- 1 תפוא אדמה גדול, קלוף ופרוס
- כ-500 גר' עגבניות בשלות קלופות ומגורענות, חתוכות גס
- 5-4 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 כוס חלב סויה
- 2 כפות טרגון קצוץ או עלים שלמים
- מלח, פלפל שחור טחון טרי וסוכר
- להגשה:
- פטרוזיליה וטרגון קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים זמן זית בסיר כבד ורחב, ומטגנים מבשלים הכרשה על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב כ-10 דקות, לא משחימים.
- 2. מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות ומערבבים כ-3 דקות.
- 3. יוצקים הנוזלים, מביאים לרתיחה, בוזקים הפטרוזיליה, מתבלים, מנמיכים הלהבה ומבעבעים כ-20 דקות בסיר מכוסה.
- 4. מוסיפים הטרגון וממשיכים לבעבע עוד כ-7 דקות.
- 5. מסירים מן האש, מוסיפים חלב סויה, מתקנים התיבול ומגישים מיד עם עשבי תבלין קצוצים.