- 1. מוציאים את הבשר מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.
-
- 2. מחממים היטב את המחבת וכשהיא חמה מאוד יוצקים את השמן.
-
- 3. מניחים את נתח הפילה מיניון במחבת ואחרי כ-2 דקות מסובבים אותו זורים מעט מלח ופלפל. חשוב לטגן את הפילה מיניון מכל צדדיו, אבל לא יותר מדי הפילה צריך להישאר רך למגע כשהוא מוכן כלומר מעט אדום בפנים (בין rare ל medium לא יותר עשוי מזה).
-
- 4. כשהפילה מוכן מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת בצד.
-
- 5. יוצקים את היין למחבת, מקרצפים בעזרת כף העץ את תחתית המחבת ומבשלים עד שהיין מצטמצם לשליש.
-
- 6. מסירים מהאש ומכניסים פנימה את החמאה הקרה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מה שיהפוך את היין לרוטב סמיך.
-
- 7. שמים את הפילה בצלחת הגשה יוצקים את הרוטב ומגישים.
-
- 8. מומלץ להגיש עם פרוסות בטטה אפויה או תפוחי אדמה וקישואים מוקפצים בשמן זית ומתובלים קלות במלח ופלפל.
-
- 9. המלצות: ניתן לפרוס את הפילה מיניון לפרוסות לפני ההגשה ואז לצקת את הרוטב. אפשר לגלגל מעט את הפילה ברוטב עוד במחבת אבל חשוב להקפיד שהרוטב לא ירתח כי אז השומן ייפרד מהיין וייווצר רוטב לא אחיד ולא טעים.
-
- 10. פילה בקר הוא נתח רך וטעמו עדין מאוד, לכן אני מעדיף שלא לתבל את הבשר מראש, כדי להשאיר את טעמו הבשרי העדין ללא תיבול שולט.