וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עגל וזיתים

זיתים הם לא חומר גלם שלרוב נהוג לחבר אותו עם בשר. אלא שבקדירה כבדה המתבשלת בתנור, כל הטעמים מתחברים מצויין יחדיו. מתכון מאת אלינוער רבין באדיבות מועצת הפירות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל קוביות כף עם תפוחי אדמה של "אדום אדום". אפיק גבאי
תבשיל קוביות כף עם תפוחי אדמה של "אדום אדום"

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 100 גרם גרגרי חומוס
  • קילו בשר כתף עגל בקוביות
  • שמן לטיגון
  • מלח
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 2 בצלים בינוניים
  • כף זרעוני כמון
  • כף זרעוני כוסברה
  • 2 לימונים קטנים
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל חריף פרוס דק
  • כוס אורז פרסי
  • 2 כוסות מרק עוף
  • 200 גרם זיתים ירוקים ושחורים מגולענים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את גרגרי החומוס לילה בקערה עם מים. מסננים, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ-20 דקות. מסננים.
  • 2. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומטגנים מכל הצדדים בשמן חם מאד, עד שצבעם שחום. מוציאים מהסיר ומתבלים במלח.
  • 3. מרחיקים לפלפלים גבעול וגרעינים וחותכים לפרוסות עבות.
  • חותכים את הבצלים לאורך לפרוסות עבות. מטגנים את הפלפלים והבצלים עד שייחרכו מעט.
  • 4. כותשים יחד את הכמון והכוסברה, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומוסיפים לפלפלים ולבצל, יחד עם השום והפלפל החריף, פרוס דק. מטגנים כדקה, מוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר פרוס דק בקליפה ומרק עוף חם. מערבבים.
  • 5. מפזרים מעל את הבשר המטוגן והזיתים. מביאים לרתיחה. מכסים היטב ואופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully