וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כי כולם רוצים בסוף סופגניה עם ריבה: קבלו את המלכה האם של רולדין

המתכון לקלאסיקה הזאת לקוח מתוך ספר המתכונים של הרשת, ואתם רק צריכים לעקוב אחר ההוראות

סופגניות רולדין. רונן מנגן,
סופגניות של רולדין/רונן מנגן

כבר שלושים שנה, לקראת חנוכה, מופיעה ברולדין קולקציית הסופגניות האהובות שלנו, שהן המילה האחרונה בעולם הפטיסרי הבינלאומי. מדי שנה משתרך תור ליד סניפי רולדין. "תור הסופגניות", אנחנו קוראים לו בחיבה.

איך מרכיבים קולקציית סופגניות? האמת היא שפשוט טועמים. וטועמים. וטועמים. בכל חנוכה, השף הראשי של רולדין, צוות הקונדיטורים, אנשי השיווק וקובי חקק, מבעלי הרשת, טועמים בממוצע כ-50 עד 100 סופגניות (כל אחד!) עד שמורכבת הקולקציה הסופית.

אנחנו גאים בסופגניות שלנו, פרץ יצירתיות השואב השראה מאמנות עכשווית וממגמות בעולם האופנה והקולינריה. השף הראשי והקונדיטור של רולדין שואבים השראה נוספת מביקורים אצל גדולי הקונדיטורים הפועלים כיום, ביניהם כריסטוף אדאם, גיום מבילו, ארנו להרר, ג'והן מרטין, פיליפ ריגולו ויאן בריס.

טיפים להכנת סופגניות מושלמות:
כדי לקבל פס טיגון יפה במרכז הסופגנייה יש להקפיד על:
» תפיחה טובה של הבצק.
» טמפרטורה נכונה של שמן הטיגון.
» טיגון הסופגניות בצפיפות כדי שלא יתהפכו מעצמן.
» כיסוי הסיר לאחר הכנסת הסופגניות לשמן, כדי לייצר סביבת אדים לחה.
> לכל המתכונים לחנוכה

סופגניית ריבה של רולדין

מתכון מאת: רולדין, סודות האפייה, מערכת וואלה!

50 דקות עבודה,שעתיים וחצי סה"כ,למתקדמים,45 יחידות
סופגנית ריבה של רולדין. ארז בן שחר,
סופגניית ריבה של רולדין/ארז בן שחר

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • ק״גקמח
    • 50גרםשמרים טריים (קוביה + שקית משפר אפייה אם יש)
    • 120גרםסוכר (2/3 כוס)
    • 2ביצים M (100 גרם)
    • 2חלמונים (40 גרם)
    • 200מ״למים (כ-3/4 כוס)
    • 200מ״לחלב 3% (כ-3/4 כוס)
    • כפיתתמצית וניל (איכותית)
    • 30מ״לברנדי (2 כפות)
    • 80גרםחמאה רכה
    • 15גרםמלח ים (כף אחת)
    • שמן צמחי (לטיגון עמוק)
  • לריבת התות

    • 5גרםפקטין (כף מחוקה)
    • 150גרםסוכר (3/4 כוס)
    • 250גרםתותים טריים, שטופים וחצויים (כוס +3/4 כוס ללא העוקץ)
    • 15מ״ללימון מיץ בלבד (כף אחת)
    • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

איך מכינים סופגניית ריבה של רולדין?

  • 1
    מכינים את הבצק: בקערה של מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים (ומשפר האפייה, אם יש), הסוכר, הביצים, החלמונים, המים, החלב, תמצית הווניל והברנדי ומערבבים במהירות איטית 3 דקות.
  • 2
    מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים במהירות בינונית 5 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה.
  • 3
    מחלקים את הבצק ל-45 חתיכות במשקל 40 גרם ויוצרים כדורים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ומכסים בשקית ניילון. מניחים לבצק לתפוח שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 4
    מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • 5
    מחליקים את כדורי הבצק בזהירות לשמן החם, 3-4 סופגניות בכל סבב, כך שהחלק העליון פונה כלפי מטה, ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • 6
    מכינים את ריבת התות: מערבבים בסיר קטן את הפקטין ו 15- גרם סוכר.
  • 7
    מוסיפים את התותים, הסוכר הנותר ומיץ הלימון ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה סמיכה. מעבירים לכלי אטום ומצננים עד לשימוש.
  • 8
    בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 7 מ״מ, ממלאים כל סופגנייה מלמעלה.
  • 9
    בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומזלפים במרכז כפתור ריבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully