עוף עם אפרסקים וקישואים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 חלקי עוף
- 5 קישואים גדולים
- 1 קופסת אפרסקים משומרים
- 1/2 קופסת רסק עגבניות
- 2 כפיות חרדל
- רוטב סויה לפי הטעם
- 2 כפות אבקת מרק עוף או מרק בצל
- 2 כוסות מים חמים
- תבלינים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, פפריקה, כמון)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את רסק העגבניות, החרדל, הסויה ואבקת המרק. מתבלים ומוסיפים מים חמים עד שמתקבל רוטב במרקם חלק.
- 2 . טובלים את העוף ברוטב, מכל צדדיו.
- 3. חותכים את הקישואים לקוביות ומניחים בתבנית. מוסיפים את האפרסקים ואת העוף עם הרוטב.
- 4. מכניסים לתנור בחום גבוה, למשך 10 דקות.
- 5. הופכים את העוף ואופים 10דקות נוספות. מנמיכים לחום בינוני ואופים שעה עד שעה וחצי. הופכים מדי פעם.