וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז לימון וזעפרן

זעפרן הוא תבלין שלא תמיד פשוט להשיג, אבל כמה שהוא שווה את המאמץ. ערן ירוחם מסביר כיצד להפוך בעזרתו אורז בלימון למנה בלתי נשכחת

מתכון מאת: ערן ירוחם, foodsteps

קמצוץ חוטי זעפרן (לא חובה) שהושרו במעט מים. נמרוד סונדרס
קמצוץ חוטי זעפרן (לא חובה) שהושרו במעט מים

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות אורז בסמטי (500 מל')
  • 3 כוסות ציר עוף (750 מ"ל)
  • ¼ כפית חוטי זעפרן
  • גרידת לימון מליון גדול אחד
  • בצל בינוני פרוס לחצאי עיגולים
  • 2 שיני שום
  • 6 עלי קארי
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • שמן או גהי (חמאה מזוקקת)

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את ציר העוף, מוסיפים את הזעפרן ושומרים על אש נמוכה עד להוספה לאורז.
  • 2. מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ועלי הקארי ומטגנים דקה נוספת.
  • 3. מוסיפים את האורז ובוחשים היטב, עד שכל גרגירי האורז מבריקים משומן. כשהאורז חם מאוד מוסיפים את ציר העוף החם, מעבירים לסיר, מכסים ומבשלים על האש הנמוכה ביותר 18 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.
  • 4. מורידים מהאש ומוסיפים בעדינות את מיץ לימון וחופן עלי כוסברה קצוצים. מכסים במגבת ובמכסה עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully