וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס חלבי

מתכון של דונה מרקש מתוך הספר "גורמה בכפר"

מתכון מאת: מערכת וואלה

(לא לשימוש!) האוכל של דונה מרקש - שפר (מתוך הספר גומה בכפר צילום רטנית סבירסקי). מערכת וואלה
(לא לשימוש!) האוכל של דונה מרקש - שפר (מתוך הספר גומה בכפר צילום רטנית סבירסקי)

מצרכים למתכון

  • (נוהגים לאכול במימונה ובפורים)
  • חומרים ל-4-6 מנות:
  • 2 כוסות מים קרים
  • 2 כוסות סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • 100 גר מרגרינה חלבית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ליטר חלב
  • 1 גביע אשל או לבן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הסולת עם המים הקרים בהדרגה, עד שהמים נספגים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מעסים בין כפות הידיים לקבלת גרגרים בגודל 1 ס"מ, כמו פתיתים.
  • 2. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים, ומבשלים את פתיתי הקוסקוס כ-20 דקות, עד שיתרככו. מסננים, ומוסיפים את המרגרינה, המלח, השמן והחלב. ממשיכים לבחוש על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שמרכיבים נספגים היטב בקוסקוס.
  • 3. מניחים על כל מנה כף או שתיים אשל, ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully