קוסקוס חלבי
מתכון של דונה מרקש מתוך הספר "גורמה בכפר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (נוהגים לאכול במימונה ובפורים)
- חומרים ל-4-6 מנות:
- 2 כוסות מים קרים
- 2 כוסות סולת
- 3/4 כוס קמח
- 100 גר מרגרינה חלבית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1 ליטר חלב
- 1 גביע אשל או לבן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הסולת עם המים הקרים בהדרגה, עד שהמים נספגים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מעסים בין כפות הידיים לקבלת גרגרים בגודל 1 ס"מ, כמו פתיתים.
- 2. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים, ומבשלים את פתיתי הקוסקוס כ-20 דקות, עד שיתרככו. מסננים, ומוסיפים את המרגרינה, המלח, השמן והחלב. ממשיכים לבחוש על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שמרכיבים נספגים היטב בקוסקוס.
- 3. מניחים על כל מנה כף או שתיים אשל, ומגישים חם.