בראוניז קרנצ'יים עם אגוזים וברנדי
מתכון של הגר מפורום וואלה! אוכל לבראוניז של סבתה, שושנה. עונים בדיוק על הדרישה לרך בפנים וקרנצ'י בחוץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם מרגרינה (ולא להחליף לחמאה! זה פוגם ברכות. אפשר לשים מחמאה.)
- 1 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כוס קמח תופח
- 3 ביצים שלמות
- 50 גרם אגוזים קצוצים (פקאן או מלך)
- 4 כפות ברנדי
אופן ההכנה
- 1. ממיסים שוקולד ומרגרינה.
- 2. מקציפים ביצים, סוכר ומלח.
- 3. מוסיפים את השוקולד המומס, קמח, וניל ובסוף ברנדי.
- 4. מוסיפים את האגוזים בערבוב ידני.
- 5. אופים בתבנית מלבנית בינונית ומשומנת בחום של 180º צלזיוס, במשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור לפני שהעוגה התייבשה לחלוטין (צריך שיידבקו לקיסם קצת פירורים לחים).
- 6. מחכים שהעוגה תתקרר קצת (אך לא לגמרי), וחותכים לריבועים.