עוגת מוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם מרגרינה
- 2 כפות ברנדי
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 6 כפות סוכר
- לציפוי:
- 2 שמנת מתוקה
- 2 אינסטנט פודינג וניל
- 2 כוסות חלב
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד, המרגרינה והברנדי על אש נמוכה ומקררים.
- 2. בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם סוכר, עד לקבלת מרקם נוקשה.
- 3. מוסיפים את החלמונים לשוקולד המומס ומערבבים.
- 4. מוסיפים את תערובת השוקולד לחלבונים המוקצפים. מערבבים בתנועות קיפול.
- 5. מוציאים מהתערובת כוס אחת ומניחים בצד. את שאר התערובת מעבירים לתבנית מס' 26 ואופים עד שהעוגה יבשה.
- 6. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת, הפודינג והחלב לקצף יציב.
- 7. מורחים על העוגה את הציפוי ועליו את המוס. מקררים היטב לפני ההגשה.