פשטידת פטריות שתמיד מצליחה
שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? 10 דקות עבודה, 30 דקות אפייה ויש לכם פשטידת פטריות טעימה ועשירה - ארוחה שלמה בתבנית, שלא יישאר ממנה פירור תוך מספר דקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2סלסלותפטריות שמפניון טריות פרוסות (או פחית פטריות פרוסות, מסוננות מנוזלים)
 - 3בצלים קצוצים
 - מעטשמן לטיגון
 - 1קופסאגבינה לבנה 5%
 - 1קופסאשמנת חמוצה
 - 2כפותאבקת מרק פטריות (כפות שטוחות)
 - 1כףקורנפלור (כף גדושה)
 - 200גרםגבינה צהובה מגורדת (100 גרם לעיסה 100 גרם לפיזור)
 - 4ביצים
 - מעטאגוז מוסקט
 - מעטפלפל שחור או לבן
 - חופןשמיר קצוץ או עירית (רשות)
 
- מחשבון המרות
 
אופן ההכנה של פשטידת פטריות
איך מכינים פשטידת פטריות?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 2מטגנים את הבצלים הקצוצים במעט שמן עד להזהבה.
 - 3מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עם הבצל כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת המרק, הקורנפלור ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
 - 4בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים עם הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ו-100 גרם גבינה צהובה.
 - 5מוסיפים את תערובת הפטריות לגבינות (ואם רוצים גם את השמיר או העירית) ומערבבים רק עד לאיחוד.
 - 6מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ומפזרים מעל את המחצית השניה של הגבינה צהובה.
 - 7מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 דקות עד להשחמה.
 
