פשטידת פטריות שתמיד מצליחה
שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? 10 דקות עבודה, 30 דקות אפייה ויש לכם פשטידת פטריות טעימה ועשירה - ארוחה שלמה בתבנית, שלא יישאר ממנה פירור תוך מספר דקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2סלסלותפטריות שמפניון טריות פרוסות (או פחית פטריות פרוסות, מסוננות מנוזלים)
- 3בצלים קצוצים
- מעטשמן לטיגון
- 1קופסאגבינה לבנה 5%
- 1קופסאשמנת חמוצה
- 2כפותאבקת מרק פטריות (כפות שטוחות)
- 1כףקורנפלור (כף גדושה)
- 200גרםגבינה צהובה מגורדת (100 גרם לעיסה 100 גרם לפיזור)
- 4ביצים
- מעטאגוז מוסקט
- מעטפלפל שחור או לבן
- חופןשמיר קצוץ או עירית (רשות)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פשטידת פטריות
איך מכינים פשטידת פטריות?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2מטגנים את הבצלים הקצוצים במעט שמן עד להזהבה.
- 3מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עם הבצל כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת המרק, הקורנפלור ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
- 4בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים עם הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ו-100 גרם גבינה צהובה.
- 5מוסיפים את תערובת הפטריות לגבינות (ואם רוצים גם את השמיר או העירית) ומערבבים רק עד לאיחוד.
- 6מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ומפזרים מעל את המחצית השניה של הגבינה צהובה.
- 7מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 דקות עד להשחמה.