פשטידת בצל וקוטג'
פשטידה מופלאה, חגיגה לאוהבי הבצל. קלה במיוחד להכנה, בזכות העובדה שלא צריך לטגן את הבצל, אלא רק לקצוץ, לערבב הכול - וישר לתנור. אני אוהבת להכין כמות כפולה, לחתוך לריבועים ולהקפיא. עוטפים כל ריבוע בנפרד, ומפשירים במיקרו או בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לתבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 25X25 ס"מ או גוד
- 4בצלים בגודל בינוני
- 1כוסקמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
- ¼כוסשמן
- ½כוסחלב
- 2ביצים
- 1כפיתמלח
- 1גביעקוטג' (250 גרם)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פשטידת בצל וקוטג'?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2קולפים את הבצלים וקוצצים דק, אפשר בסכין או בקוצץ חשמלי (ככל שהבצל קצוץ דק יותר - כך טעם הבצל בפשטידה מודגש יותר).
- 3מערבבים את הבצל עם כל יתר החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
- רוצים גרסה פרווה? משמיטים את הקוטג' והחלב ומוסיפים רבע כוס מים. כל השאר אותו דבר. תתקבל פשטידה נמוכה יותר אך עדיין טעימה.