פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קצ'לקה - תבשיל בשר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ילד ועוף (Artoday)
      ילד ועוף (Artoday)

      מצרכים

      • 8 שוקי עוף
      • שמן לטיגון (לא שמן זית)
      • 1 בצל גדול פרוס
      • 8 שיני שום שלמות וקלופות
      • 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לחצי פרוסות
      • 1/2 ק"ג גזר מקולף ופרוס לפרוסות בעובי של 2 ס"מ
      • מלח, פלפל שחור טחון
      • 1/2 כוס מים
      • כמה חוטי זעפרן (לא חובה - טוויסט פלצני אבל טעים לאללה)

      אופן ההכנה

      • 1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
      • 2. מחממים היטב מחבת כבדה ללא שמן. רק שהמחבת ממש לוהטת מניחים את השוקיים ומזהיבים יפה מכל הצדדים. מוציאים את השוקיים מהמחבת ומניחים בצד.
      • 3. מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל.
      • 4. כשהבצל זהוב מעט מוסיפים את שיני השום השלמות ומזהיבים גם אותן רק מעט, להיזהר לא לשרוף.
      • 5. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים תוך כדי הקפצה או ערבוב עדין בכף עץ.
      • 6. כשכל הירקות זהובים ותפוחי האדמה נראים שזופים ויפים, מחזירים את שוקי העוף, מערבבים, ממליחים שוב ומפלפלים ויוצקים חצי כוס.
      • 7. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה. מי שרוצה להוסיף את הזעפרן - זה הזמן.
      • 8. מגישים על מצע אורז לבן.

      מתכונים נוספים

      קצ'לקה - תבשיל בשר
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -