וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קצ'לקה - תבשיל בשר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

ילד ועוף. Artoday
ילד ועוף

מצרכים למתכון

  • 8 שוקי עוף
  • שמן לטיגון (לא שמן זית)
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 8 שיני שום שלמות וקלופות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לחצי פרוסות
  • 1/2 ק"ג גזר מקולף ופרוס לפרוסות בעובי של 2 ס"מ
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס מים
  • כמה חוטי זעפרן (לא חובה - טוויסט פלצני אבל טעים לאללה)

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.
  • 2. מחממים היטב מחבת כבדה ללא שמן. רק שהמחבת ממש לוהטת מניחים את השוקיים ומזהיבים יפה מכל הצדדים. מוציאים את השוקיים מהמחבת ומניחים בצד.
  • 3. מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל.
  • 4. כשהבצל זהוב מעט מוסיפים את שיני השום השלמות ומזהיבים גם אותן רק מעט, להיזהר לא לשרוף.
  • 5. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים תוך כדי הקפצה או ערבוב עדין בכף עץ.
  • 6. כשכל הירקות זהובים ותפוחי האדמה נראים שזופים ויפים, מחזירים את שוקי העוף, מערבבים, ממליחים שוב ומפלפלים ויוצקים חצי כוס.
  • 7. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה. מי שרוצה להוסיף את הזעפרן - זה הזמן.
  • 8. מגישים על מצע אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully