בלינצ'ס הוא מסוג המתכונים שכולם מפחדים להכין בהתחלה, אבל כמובן שמיד אחר כך לא מבינים איך הם לא הכינו אותם על בסיס קבוע.
צאו מתוך הנחה שהבלינצ'ס הראשון אולי לא יצא הכי מוצלח שאפשר (אבל בכל זאת טעים לנשנוש מהיר במטבח), ובכל מקרה אנחנו מבטיחים לכם שהשאר יהיו נהדרים.
בלינצ'ס של סבתא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½1 כוסותקמח
- ¼2 כוסותחלב (או מים)
- 3ביצים
- 3כפותשמן
- ¾כפיתמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בלינצ'ס של סבתא?
- 1מערבבים את כל החומרים במקצפה (מטרפה) עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
- 2מחממים מחבת (בקוטר 20 ס"מ) עם ½ כפית שמן. יוצקים 2-3 כפות מהעיסה למחבת החמה ומנענעים אותה כדי שהעיסה תכסה את כל שטחה.
- 3מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה נייר פרגמנט או מגבת נקייה.
- 4הערה: יש צורך בשמן רק עבור החביתית הראשונה. לטיגון יתר החביתיות לא צריך לשמן את המחבת. מטגנים על להבה גדולה כדי שהמחבת תהיה חמה בעת הטיגון.
ממלאים במילוי שאוהבים ומגלגלים/נמרוד סונדרס - עדיין לא בטוחים? צפו בסרטון להכנת בלינצ'ס:
בלינצ'ס/נמרוד סונדרס