- 1. הקרפים: למעבד מזון מכניסים את כל חומרי הקרפים (סוכר, קמח, גרידת תפוז, ביצים, חלב, שמנת ווניל) ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לכלי ושומרים במקרר כ-30 דקות.
-
- 2. המלית: בינתיים מערבבים את גבינת המסקרפונה עם ריבת החלב. אפשר להיעזר במיקסר עם וו גיטרה, אבל חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהגבינה לא תתפרק. שומרים בצד וניגשים להכנת הקרפים.
-
- 3. משמנים מחבת בשכבה דקה של שמן ומחממים. כשהשמן חם, מורידים לרגע מהאש, מוזגים אל המחבת חצי כוס מבלילת הקרפים, מניעים אותה מצד לצד בתנועות מעגליות כדי שתכסה את פני המחבת ומחזירים לאש. כשהקרפ מתחיל להתייבש, הופכים אותו לצד השני לכמה שניות. מעבירים את הקרפ המוכן לצלחת שטוחה וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הבלילה ומתקבלת ערימה של קרפים. חשוב להקפיד לערבב את בלילת הקרפים בכל פעם לפני שמוזגים למחבת.
-
- 4. ההרכבה: על צלחת עגולה ושטוחה, מניחים את הקרפ הראשון, מורחים מעליו שכבה דקה ואחידה של מלית המסקרפונה וריבת החלב, מעליה עוד קרפ ושוב מורחים בקרם. חוזרים על הפעולה עד לקבלת עוגה עשויה שכבות של קרפים וביניהם קרם. את הקרפ האחרון משאירים ללא מלית כדי שיהיה אפשר לצפות אותו בגלייז השוקולד.
-
- 5. הציפוי: שמים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את החלב, השמנת והסוכר עד רתיחה עדינה. כשהמסה רותחת, מוזגים אותה על השוקולד והחמאה. מחכים דקה ובעזרת מרית מערבבים את התערובת מהאמצע בתנועות סיבוב והרמה עד לקבל קרם שוקולד חלק.
-
- 6. ההגשה: מניחים מעל עוגת הקרפים צלחת ולוחצים אותה מעט מטה כדי לאחד את השכבות ולוודא שהעוגה יציבה. בעזרת פלטה, קלף או מרית עוברים על צדדיה של העוגה ומיישרים את הקרם אם יצא. מוזגים את ציפוי השוקולד למרכזו של הקרפ העליון ובעזרת פלטה או מרית מיישרים.
-
- אחסון:
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד ההגשה.