עוגת שמרים במילוי פרג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 חבילות מרגרינה
- 2 כוסות מים
- 4 ביצים (חלמון 1 להפריש לציפוי העוגה )
- כוס סוכר
- מילוי פרג:
- 300 גר פרג טחון
- כוס מים
- 1 חבילה מרגרינה
- כ 20 כפות סוכר
אופן ההכנה
- 1. הבצק: לשים את כל חומרי הבצק לבצק רך וקצת דביק.
- 2. מתפיחים פי שניים.
- 3. המילוי: שמים בסיר את כל חומרי המילוי אחרי שהמרגרינה נמסה מבשלים עוד 5 דקות מורידים מהאש ומצננים.
- 4. אחרי שהבצק תפח מחלקים לשישה חלקים ומתפיחים עוד מעט.
- 5. מרדדים כל חלק לעובי של חצי ס"מ וממלאים בנדיבות פרג.
- 6. מקפלים בצדדים ואח"כ מגלגלים לרולדה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה אופים כ20 דקות.