וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל צבעי הדגל. עגבניות, גבינות ותרד יהפכו את מאפה שכבות הפסטה האהוב לחגיגה של ממש

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

לזניה תרד (סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
לזניה תרד (סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • עלי לזניה לפי הצורך
  • 500 גר' תרד טרי או חבילה (800 גרם) תרד עלים קפוא
  • 2 גביעים (250 גרם כל אחד) גבינה לבנה או קוטג', או גם וגם, אפשר בטעמים, ואפשר קצת אחרי שפג תוקפם
  • קובייה במשקל 200 גרם בערך גבינה בולגרית (אפשר להחליף בצפתית או פטה), אפשר קצת אחרי שפג תוקפה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 4-5 שיני שום
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות, או 8-10 עגבניות, אפשר שיהיו רכות
  • 200 גר' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • 200 גר' גבינה צהובה- פרמזן/ מוצרלה/ קשקבל או אחרת, אפשר שילוב של שאריות שיש לכם במקרר
  • מעט מלח (הגבינה מלוחה) ופלפל שחור לפי הצורך
  • * תבנית מלבנית גדולה (שמכילה בנוחות 3-3.5 עלי לזניה בתחתית).

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את התרד: מרתיחים מים בסיר ומכניסים את התרד. אם התרד טרי חולטים אותו 2-3 דקות. אם התרד קפוא מבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש ומסננים היטב עד שהתרד יבש לגמרי. מעבירים לקערה.
  • 2. מכינים את המלית: מוסיפים לתרד קוטג' ו/או גבינה לבנה, גבינה בולגרית/ פטה/ צפתית, ביצים, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד או בסיר בינוני. קולפים את הבצל, חותכים לקוביות ומוסיפים לשמן. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב. קולפים וכותשים את שיני השום ומוסיפים לבצל. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות- זהירות שלא יישרף. אם משתמשים בעגבניות טריות, חותכים אותן לקוביות. מוסיפים לסיר את העגבניות והרסק ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב. מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  • 5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: יוצקים לתבנית חצי מצקת רוטב, מעליו מסדרים עלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך), חצי מצקת רוטב, חצי מהמלית, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים נוספת, שאר המלית, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב ושאר הגבינה הצהובה.
  • 6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully