תבשיל קוסקוס בנוסח פרסי
מתכון של חברת "קוסקוס מזון"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 חב' קוסקוס מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 3 בצלים
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כוס שמן זית
- 100 גר' שקדים מולבנים
- 100 גר' זרש/צימוקים
- 1 כפית אינסין
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את השקדים בשמן הזית עד השחמה ומוציאים מהסיר.
- 2. מטגנים את הבצל ומוציאים מהסיר.
- 3. מפזרים על השמן את הכורכום והכמון ומסדרים ½ מכמות הקוסקוס על תערובת התבלינים ומהדקים.
- 4. מפזרים מעל את הבצל, הזרש/צימוקים, האניסין והשקדים המלח והפלפל, ושוב את הקוסקוס מהדקים ומבשלים על אש נמוכה.מפזרים מעט שמן ומים ומבשלים למשך 20 דקות על אש נמוכה.
- 5. לפני ההגשה הופכים הסיר על צלחת ההגשה.