- 1. שמים את המים החמים עם הקפה והסוכר הכלי "פרס" להכנת קפה פילטר. הערה: אפשר גם להכין את הקפה בכוס ולמזוג דרך מסננת דקה.
-
- 2. יוצקים את הקפה המסונן לסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
-
- 3. מוזגים לסיר מיכל אחד של שמנת ומבלשים יחד על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מזדמנת.
-
- 4. מבשלים כחמש דקות עד שהנוזל מצטמצם לכדי חצי. יש להקפיד שאין חריכות בתחתית הסיר.
-
- 5. בינתיים, מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ואוורירי.
-
- 6. שמים כמה כפות קפה חם בתוך קרם החלמונים ומקציפים יחד במהירות גבוהה. פעולה זו עוזרת באיזון הטמפרטורות של הקפה ושל החלמונים.
-
- 7. יוצקים את החלמונים לסיר החם וטורפים יחד במטרפה ידנית או חשמלית . מבשלים על אש נמוכה, במשך 5-10 דקות, עד שהקרם מסמיך. יש להימנע מחריכה ומהיווצרות גושים. מעבירים קערה ומקררים למשך חצי שעה.
-
- 8. מקציפים את מכל השמנת הנותר לקצפת יציבה. מקפלים יחד את הקצפת עם קרם הקפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומקפלים יחד בזהירות.
-
- 9. מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים למשך כשעה. מומלץ להקציף, או לפחות לטרוף במזלג מדי פעם, את הפרפה בעודו קופא כדי להבטיח מרקם אחיד, ללא גבישי קרח. שומרים בהקפאה בכלי סגור.
-
- 10. מגישים מנות אישיות של פרפה עם קישוט של כמה פקנים מסוכרים.