וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרפה קפה קולומביאני

תמי סירקיס בשיתוף חברת "עלית".

מתכון מאת: rest

פינגן. ShutterStock
פינגן

מצרכים למתכון

  • 2 כפיות קפה קולומביאני של עלית
  • 1 כס מים רותחים
  • 4 כפיות סוכר
  • 2 מכלי שמנת להקצפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם אבקת סוכר (חצי שקית)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. שמים את המים החמים עם הקפה והסוכר הכלי "פרס" להכנת קפה פילטר. הערה: אפשר גם להכין את הקפה בכוס ולמזוג דרך מסננת דקה.
  • 2. יוצקים את הקפה המסונן לסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
  • 3. מוזגים לסיר מיכל אחד של שמנת ומבלשים יחד על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מזדמנת.
  • 4. מבשלים כחמש דקות עד שהנוזל מצטמצם לכדי חצי. יש להקפיד שאין חריכות בתחתית הסיר.
  • 5. בינתיים, מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקרם בהיר ואוורירי.
  • 6. שמים כמה כפות קפה חם בתוך קרם החלמונים ומקציפים יחד במהירות גבוהה. פעולה זו עוזרת באיזון הטמפרטורות של הקפה ושל החלמונים.
  • 7. יוצקים את החלמונים לסיר החם וטורפים יחד במטרפה ידנית או חשמלית . מבשלים על אש נמוכה, במשך 5-10 דקות, עד שהקרם מסמיך. יש להימנע מחריכה ומהיווצרות גושים. מעבירים קערה ומקררים למשך חצי שעה.
  • 8. מקציפים את מכל השמנת הנותר לקצפת יציבה. מקפלים יחד את הקצפת עם קרם הקפה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומקפלים יחד בזהירות.
  • 9. מעבירים לכלי פלסטיק ומקפיאים למשך כשעה. מומלץ להקציף, או לפחות לטרוף במזלג מדי פעם, את הפרפה בעודו קופא כדי להבטיח מרקם אחיד, ללא גבישי קרח. שומרים בהקפאה בכלי סגור.
  • 10. מגישים מנות אישיות של פרפה עם קישוט של כמה פקנים מסוכרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully