פנקוטה
מתכון של מרק שולמן, פפה ליאו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם סוכר לבן
- 500 cc שמנת מתוקה
- 150 מ"ל חלב
- מקל וניל
- 7 פולי קפה
- קליפה מלימון 1 (ללא הלבן)
- 15 גרם ג'לטין
- 100 cc סירופ שקדים
- לרוטב:
- 50 גרם סוכר
- 150 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים מלבד הג'לטין. מביאים ל 70 מעלות.
- 2. מקררים ל 50 מעלות. יוצקים לתוך הכלים ומניחים במשך 8 שעות בקירור.
- 3. לרוטב: שופכים סוכר לכלי נירוסטה. מחממים עד שהסוכר יהפוך חום כהה.
- 4. שופכים את השמנת המתוקה ומרתיחים, עד שהסוכר נמס בשמנת. מקררים ויוצקים מעל הפנקוטה