עוגת גבינה ופירורים מיוחדת
זו עוגה ממש טעימה, קלה להכנה, ללא כל צורך באפייה וללא תוספת של ג'לטין. היא נימוחה, היא נהדרת, ועשויה מחומרים טבעיים. אה, וכמובן הכי חשוב: היא טעימה מאוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבסיס העוגה:
- 450 גר' עוגיות פטי בר טחונות במעבד מזון לפירורים.
- 2 כפות סוכר
- חב' חמאה מומסת
- 2 כפיות גירדת לימון או תפוז
- למלית (מוס גבינה):
- 500 גר' גבינה לבנה מכל סוג
- 2 שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 200 גר' אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את פירורים העוגיות עם החמאה הממוסת וסוכר וקליפת לימון. שומרים בצד 1/4 כמות.
- 2. משטיחים בתבנית עגולה את העיסה של הפירורים ומהדקים היטב.
- 3. מכינים מוס גבינה מכל החומרים של המלית יחד בהקצפה במיקסר במהירות בינונית עד שנוצר קרם אחיד.
- 4. יוצקים את המוס על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים ששמרנו.
- 5. מכסים בניר כסף ומכניסים למקרר ל 5-6 שעות, לפחות עד ההגשה. (במקרר העוגה מתייצבת והקרם גבינה מתקשה מעט ממש הופכת למוס עדין).