עוגת שוקו/וניל
אני קוראת לה ככה כי היא יכולה להיות גם עוגת שוקו וגם עוגת וניל. בכל מקרה היא רכה ונהדרת, וקלה מאוד להכנה- מערבבים הכל ולתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לעוגת וניל:
- כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+1.5 כפיות אבקת אפיה
- כוס וחצי (300 גרם) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב (אפשר חלב בטעם וניל)
- לעוגת שוקו:
- כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+1.5 כפיות אבקת אפיה
- כוס וחצי (300 גרם) סוכר
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג שוקולד
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כף אבקת קפה נמס
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס שוקו מוכן (מ-2 כפיות שוקולית וכוס חלב)
- * 2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 24/26
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב לבלילה חלקה (רצוי לערבב קודם את החומרים היבשים, ואז להוסיף את הנוזלים ולערבב).
- 3. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.