עוגת שוקו/וניל
אני קוראת לה ככה כי היא יכולה להיות גם עוגת שוקו וגם עוגת וניל. בכל מקרה היא רכה ונהדרת, וקלה מאוד להכנה- מערבבים הכל ולתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לעוגת וניל:
 - כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+1.5 כפיות אבקת אפיה
 - כוס וחצי (300 גרם) סוכר
 - 1 שקית סוכר וניל
 - 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
 - 3 ביצים
 - 1/2 כוס שמן
 - 1 כוס חלב (אפשר חלב בטעם וניל)
 - לעוגת שוקו:
 - כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל+1.5 כפיות אבקת אפיה
 - כוס וחצי (300 גרם) סוכר
 - 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג שוקולד
 - 3 כפות אבקת קקאו
 - 1 כף אבקת קפה נמס
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 3 ביצים
 - 1/2 כוס שמן
 - 1 כוס שוקו מוכן (מ-2 כפיות שוקולית וכוס חלב)
 - * 2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 24/26
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
 - 2. שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב לבלילה חלקה (רצוי לערבב קודם את החומרים היבשים, ואז להוסיף את הנוזלים ולערבב).
 - 3. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
 
