וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות בננות וקמח מלא

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

תבניות סיליקון בכל מיני צורות ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה
תבניות סיליקון בכל מיני צורות ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר חום- עדיף כהה, אפשר גם בהיר או חצי-חצי
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
  • 1-2 בננות בינוניות, בשלות מאוד
  • 1 ביצה טרופה
  • 2/3 כוס חלב
  • * תבנית מאפינס של 12 שקעים בינוניים. לא מומלץ לאפות את הלחמניות על תבנית רגילה בלי תמיכה של תבנית שקעים- הבצק מאוד רך וזקוק לתמיכה. את הלחמניות שבתמונה הכנתי בתבנית שקעים בצורת לבבות.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את השקעים.
  • 2. מנפים לקערת המיקסר קמח מלא, מוסיפים אבקת אפייה, סוכר ומלח ומעבדים קצרות עם וו הגיטרה (או שמים בקערה ומערבבים בכף).
  • 3. מוסיפים את החמאה/מרגרינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית (או מערבבים באצבעות לתערובת פירורית).
  • 4. מועכים את הבננות ומוסיפים עם ביצה וחלב. מעבדים (או מערבבים) רק עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת חלב.
  • 5. מחלקים את התערובת באופן שווה לשקעים. אופים 20 דקות, או עד שהלחמניות יציבות ושחומות וקיסם המוחדר למרכזן יוצא יבש. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה סגורה, ניתן להקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully