- 1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, נבט, שומשום ומלח.
-
- 2. מוסיפים את היוגורט, הדבש והשמן, ומערבבים בכף או ביד עד שנוצר בצק רך. אם הבצק יבש והחומרים לא מתאחדים בקלות - מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
-
- 3. מכסים את הקערה ומשהים 20 דקות.
-
- 4. פורסים על משטח עבודה נייר אפייה בגודל תבנית שטוחה (אפשר לנגב את המשטח במטלית לחה, כדי שהנייר ייצמד אליו).
-
- 5. מרדדים את הבצק על הנייר לעלה דק בממדים של תבנית אפייה גדולה ובעובי של כ-4 מ"מ.
-
-
- 6. בגלגלת משוננת חותכים ומיישרים את שולי הבצק, וחותכים את העלה למלבנים מאורכים (לקבלת קווים ישרים מומלץ להיעזר בסרגל מתכת). משאירים את מלבני הבצק על נייר האפייה.
-
- 7. מניחים תבנית אפייה שטוחה הפוכה מול קצה נייר האפייה שעליו המלבנים החתוכים, ובעדינות מושכים את הנייר עליה, על תכולתו (התבנית הפוכה כדי שהנייר עם הבצק שעליו יחליק עליה בקלות, והקרקרים לא יתקפלו בקצוות כשהם מתמקמים בתבנית).
-
- 8. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, עד שהקרקרים ישחימו מעט. נזהרים לא לשרוף.
-
- 9. מוציאים את הקרקרים מהתבנית לרשת ומצננים עד שיתקשו ויהפכו פריכים.
-
- 10. שומרים בצנצנת אטומה לאחר צינון מלא.