- 1. מפזרים מעט מלח גס על העוף מחממים במחבת 2 כפות שמן ומשחימים את העוף (מטגנים קלות בערך 6-8 דקות).
-
- 2. מוציאים את העוף ועל אותה מחבת מטגנים קלות את האווז עד להשחמה ( בערך 2 דקות), מוציאים את האווז.
-
- 3. מוסיפים למחבת כף שמן בצל, סלרי ופלפל ירוק מבשלים על אש בינונית בערך 8 דקות מוסיפים את השום מערבבים ומבשלים דקה נוספת, מוסיפים כוס ציר עוף מבשלים דקה נוספת ומעבירים את כל הירקות לסיר המתאים גם לאפיה בתנור.
-
- 4. על הירקות מניחים את העוף, המים, 4 כפות רוטב קייג'ין חריף או חריף במיוחד, העגבניות הקלופות ויתרת הציר.
-
- 5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד בערך 30 דקות (עד שהעוף יהיה רך) מוציאים את העוף.
-
- 6. מוסיפים את אורז לסיר, מניחים את העוף מעל האורז , מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה ללא מכסה ובלי לערבב, מכסים את הסיר ומעבירים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך ל30 דקות.
-
- 7. מוציאים את הסיר מהתנור ומחכים 10 דקות עד שפותחים את המכסה מוסיפים על הג'מבליה את האווז המעושן ומעבירים לצלחות הגשה.