- 1. מגררים את גבינת הקשקבל אל מכל מעבד המזון, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
-
- 2. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ומעבדים בלהב פלסטיק רק עד שייווצר כדור בצק רך.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר כחצי שעה-שעה.
-
- 4. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מרובע בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ.
-
- 5. מפזרים בצפיפות את הפרג על העלה ומרדדים מעליו להידוק, כדי שהוא ישקע בבצק.
-
- 6. חותכים את העלה בגלגלת משוננת לרצועות של 2 x 6 ס"מ (כדאי להיעזר בסרגל...).
-
- 7. מסדרים את רצועות הבצק בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-20 דקות, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט. נזהרים שלא יישרף.
-
- 8. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום.
-
- ועוד - הכי פשוט שיש, לא צריך אפילו מתכון: משתמשים בבצק עלים מוכן ומכינים ממנו חטיפים בתיבולים ובטעמים מגוונים, ובצורות שונות - ראו רעיון אחד או שניים בצילומים המצורפים.