וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חטיפי קשקבל ופרג

עוגיות מלוחות עשירות, בטעם של גבינה פיקנטית ופרג.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

מקלוני גבינה וקימל מבצק עלים ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
מקלוני גבינה וקימל מבצק עלים ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • מרכיבים:
  • 200 גרם גבינת קשקבל או גבינה קשה פיקנטית חריפה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 גביע קטן של יוגורט (150 גרם)
  • 3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • לציפוי: כחצי כוס פרג לא טחון

אופן ההכנה

  • 1. מגררים את גבינת הקשקבל אל מכל מעבד המזון, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
  • 2. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל והיוגורט ומעבדים בלהב פלסטיק רק עד שייווצר כדור בצק רך.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר כחצי שעה-שעה.
  • 4. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מרובע בעל שוליים ישרים, בעובי כ-3 מ"מ.
  • 5. מפזרים בצפיפות את הפרג על העלה ומרדדים מעליו להידוק, כדי שהוא ישקע בבצק.
  • 6. חותכים את העלה בגלגלת משוננת לרצועות של 2 x 6 ס"מ (כדאי להיעזר בסרגל...).
  • 7. מסדרים את רצועות הבצק בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-20 דקות, או עד שהעוגיות יזהיבו מעט. נזהרים שלא יישרף.
  • 8. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ומאחסנים בכלי אטום.
  • ועוד - הכי פשוט שיש, לא צריך אפילו מתכון: משתמשים בבצק עלים מוכן ומכינים ממנו חטיפים בתיבולים ובטעמים מגוונים, ובצורות שונות - ראו רעיון אחד או שניים בצילומים המצורפים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully