מרק משמשים ותאנים
מתכון של קייטרינג רן שמואלי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג משמשים בשלים ויפים
- 10 תאנים בשלות חתוכות לרבעים.
- 500 גר' סוכר
- קליפת לימון חתוכה עם קולפן (סליל)
- 2 כוסות יין לבן חצי יבש איכותי
- 2 מקלות קינמון
- 1 עלה דפנה
- גלידה וניל או סורבה קוקוס להגשה.
אופן ההכנה
- 1. פותחים את המשמשים ומוציאים את החרצן. חותכים כל חצי ל 4-5 פלחים.
- 2. משרים את המשמשים בסוכר עם עלה הדפנה, הלימון והקינמון למשך כ-4-5 שעות.
- 3. בסיר עם תחתית עבה מביאים לרתיחה את המשמשים עם היין. מבשלים 5 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומקררים. מוסיפים את התאנים החתוכות.
- 4. מגישים קר מאד בקעריות מרק עם כדור גלידה וניל או סורבה קוקוס.