כרובית מטוגנת בשום ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- אחד ראש כרובית
- 4 שיני שום כתושות
- מיץ מלימון 1 +גרידת לימון
- חצי כוס שמן זית
- כף חמאה
- שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מפרידים את פרחי הכרובית ומחממים שמן זית במחבת עמוקה.
- 2. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד שמתרכך מעט ומקבל צבע זהבהב.
- 3. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- 4. מוסיפים למחבת את החמאה והשום ומטגנים מעט, מוסיפים את גרידת הלימון, הפטרוזיליה ומיץ הלימון, מערבבים בערך 5 דקות, עד שנהייה אחיד וסמיך טיפה.
- 5. מוסיפים בחזרה את פרחי הכרובית ומערבבים כך שכל פרחי הכרובית מכוסים ברוטב.