עוגת גבינה וקינמון
עוגת גבינה, מושלמת עבור חג השבועות הקרב ובא. ההכנה קלה במיוחד, ואפילו יש טוויסט משמח של קינמון, שעובד מושלם עם טעמי הגבינה הקטיפתיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ביצים
- 1 וחצי כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 חמאה
- 1 גביע גבינה
- כוס קמח (בערך)
- מעט קינמון
- אגוזים קצוצים לקישוט
- סירופ מייפל
- תבנית קוטר 24
אופן ההכנה
- 1. מקציפים ביצים שלמות וסוכר עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את סוכר הווניל, הגבינה והחמאה. מערבבים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- 2. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. משמנים תבנית ומחממים תנור לחום בינוני.
- 4. שופכים כשליש מהבלילה לתבנית, ומפזרים מעט קינמון מעורבב עם סוכר, ואז שופכים את המשך הבלילה.
- 5. אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
- 6. מניחים לעוגה להתקרר כחמש דקות.
- 7. מפזרים אגוזים קצוצים על העוגה ומיד שופכים סירופ מייפל על העוגה.