עוגת סולת ביתית
מתכון לעוגת סולת באדיבות חברת שמן "עץ הזית", השף שי עשהאל וד"ר שקשוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 קג' סולת
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות שמן קנולה "עץ הזית" המעושר בויטמין E
- 1.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים
- 1 אבקת אפיה
- חופן צימוקים
- 1/2 כוס תמרים קצוצים
- 1 כוס קוקוס
- החומרים לדבש:
- 3.5 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מלימון
אופן ההכנה
- 1. בתוך קערה רחבה מערבבים את כל חומרי העוגה היבשים (הקוקוס, הסולת, הסוכר, ואבקת האפיה).
- 2. מוסיפים את התמרים והצימוקים ומערבבים קלות.
- 3. מוסיפים את הביצים, המים והשמן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- 4. מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה.
- 5. מניחים בתנור חם ואופים בחום 160 מעלות, כ- 45 דקות.
- במקביל יוצקים את כל חומרי "הדבש" לסיר ומבשלים עד שהסוכר נמס.
- 6. לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים ויוצקים את "הדבש".