וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוסקה עסיסית שכולם אוהבים

מתכון למוסקה בלקנית עשירה במרכיבים וטעימה באופן מיוחד. היא דורשת מעט עבודה אבל התבנית שמתקבלת בסופה היא ארוחה שלמה ששווה את הכל. לשומרי הכשרות יש טיפ פשוט בסוף המתכון

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה אוכל

60 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,6 סועדים
מוסקה של מסעדת קפיטן. רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
מסוג המנות ששוות את המאמץ. מוסקה מושקעת וטעימה בטירוף/רונית אבידן שיינפלד

מצרכים למתכון

  • לחצילים

    • 3חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
    • מעטשמן זית או שמן לטיגון עמוק
  • לתערובת הבשר

    • 2חצילים שלמים קלויים
    • 1בצל קצוץ
    • 250גרםבשר טחון בקר
    • 250גרםבשר טלה טחון
    • 2גזרים מגוררים דק
    • 5שיני שום קצוצות או כתושות
    • 100גרםצנוברים (רשות)
    • 1כףעלי טימין טרי
    • 2ביצים
    • 1כוספטרוזיליה קצוצה
    • מיץ לימון
    • 1כףשמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • ¼כפיתבהרט
  • לרוטב העגבניות

    • 6עגבניות בשלות, חלוטות, קלופות וקצוצות
    • 200מ״לעגבניות מרוסקות
    • 2כפותרסק עגבניות
    • 5שיני שום קצוצות או כתושות
    • 1בצל קצוץ
    • 1כפיתפפריקה מתוקה
    • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1כףשמן
  • לבשאמל

    • 3כפותחמאה
    • 3כפותקמח
    • 1כוסחלב
    • 40גרםגבינת קשקבל מגוררת
    • אגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים מוסקה עסיסית שכולם אוהבים?

  • 1
    החצילים: מטגנים את פרוסות החצילים בשמן צמחי משני הצדדים ומניחים על גבי נייר סופג או מניחים על נייר אפייה, מברישים/מרססים בשמן ואופים ב-180 מעלות עד שהפרוסות מזהיבות מעט ורכות.
  • 2
    תערובת הבשר: קולים על אש גלויה או על הגריל 2 חצילים עד שהם רכים. מוציאים את התוכן לקערה, מזלפים מעט לימון, שמן זית ומלח גס ושומרים בצד.
  • 3
    מטגנים את הבצל קלות עד להזהבה ומוסיפים את הגזר המגורר. מזהיבים עוד שתי דקות בערך ומוסיפים את השום והבשר הטחון. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.
  • 4
    מעבירים את תערובת הבשר לקערה ומוסיפים את מחית החצילים הקלויים, הצנוברים, הפטרוזיליה, התבלינים ושתי ביצים טרופות.
  • 5
    מכינים את רוטב העגבניות: שמים בסיר את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.
  • 6
    מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה ומורידים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה אינטנסיבית, מומלץ במטרפה. מחזירים לאש ומוסיפים את הקשקבל והתבלינים, בוחשים עד שהגבינה נמסה ומסירים מהאש.
  • 7
    הרכבת המוסקה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של תערובת בשר ואז שכבת רוטב עגבניות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת חצילים. מעל הכל יוצקים את רוטב הבשאמל.
  • 8
    מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את הכיסוי ואופים ועוד 10 דקות ללא הנייר, עד שרוטב הבשאמל מזהיב.
  • 9
    טיפ לשומרי כשרות: אפשר לוותר על הבשאמל ובעשר הדקות האחרונות של האפייה, לצקת טחינה ולקשט בצנוברים או להכין כמות מעט גדולה יותר של רוטב גבניות ולסיים בשכבה של רוטב עגבניות מעל החצילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully