מוסקה עסיסית שכולם אוהבים
מתכון למוסקה בלקנית עשירה במרכיבים וטעימה באופן מיוחד. היא דורשת מעט עבודה אבל התבנית שמתקבלת בסופה היא ארוחה שלמה ששווה את הכל. לשומרי הכשרות יש טיפ פשוט בסוף המתכון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לחצילים
- 3חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מעטשמן זית או שמן לטיגון עמוק
לתערובת הבשר
- 2חצילים שלמים קלויים
- 1בצל קצוץ
- 250גרםבשר טחון בקר
- 250גרםבשר טלה טחון
- 2גזרים מגוררים דק
- 5שיני שום קצוצות או כתושות
- 100גרםצנוברים (רשות)
- 1כףעלי טימין טרי
- 2ביצים
- 1כוספטרוזיליה קצוצה
- מיץ לימון
- 1כףשמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- ¼כפיתבהרט
לרוטב העגבניות
- 6עגבניות בשלות, חלוטות, קלופות וקצוצות
- 200מ״לעגבניות מרוסקות
- 2כפותרסק עגבניות
- 5שיני שום קצוצות או כתושות
- 1בצל קצוץ
- 1כפיתפפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- מלח
- פלפל שחור
- 1כףשמן
לבשאמל
- 3כפותחמאה
- 3כפותקמח
- 1כוסחלב
- 40גרםגבינת קשקבל מגוררת
- אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מוסקה עסיסית שכולם אוהבים?
- 1החצילים: מטגנים את פרוסות החצילים בשמן צמחי משני הצדדים ומניחים על גבי נייר סופג או מניחים על נייר אפייה, מברישים/מרססים בשמן ואופים ב-180 מעלות עד שהפרוסות מזהיבות מעט ורכות.
- 2תערובת הבשר: קולים על אש גלויה או על הגריל 2 חצילים עד שהם רכים. מוציאים את התוכן לקערה, מזלפים מעט לימון, שמן זית ומלח גס ושומרים בצד.
- 3מטגנים את הבצל קלות עד להזהבה ומוסיפים את הגזר המגורר. מזהיבים עוד שתי דקות בערך ומוסיפים את השום והבשר הטחון. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.
- 4מעבירים את תערובת הבשר לקערה ומוסיפים את מחית החצילים הקלויים, הצנוברים, הפטרוזיליה, התבלינים ושתי ביצים טרופות.
- 5מכינים את רוטב העגבניות: שמים בסיר את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.
- 6מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה ומורידים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה אינטנסיבית, מומלץ במטרפה. מחזירים לאש ומוסיפים את הקשקבל והתבלינים, בוחשים עד שהגבינה נמסה ומסירים מהאש.
- 7הרכבת המוסקה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של תערובת בשר ואז שכבת רוטב עגבניות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת חצילים. מעל הכל יוצקים את רוטב הבשאמל.
- 8מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את הכיסוי ואופים ועוד 10 דקות ללא הנייר, עד שרוטב הבשאמל מזהיב.
- 9טיפ לשומרי כשרות: אפשר לוותר על הבשאמל ובעשר הדקות האחרונות של האפייה, לצקת טחינה ולקשט בצנוברים או להכין כמות מעט גדולה יותר של רוטב גבניות ולסיים בשכבה של רוטב עגבניות מעל החצילים.