וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו עם דלורית

היישר מצפון איטליה: קבלו מנה חורפית, צבעונית ומשביעה, שאפשר להפוך לצמחונית אם מחליפים את ציר העוף בציר ירקות. לאכול עם הרבה פרמז'ן.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

אורז עם דלורית.
אורז עם דלורית

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • דלורית במשקל כ-750 גרם (כ-500 גרם לאחר קילוף וגלעון)
  • כף וחצי שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כוס אורז ארבוריו לריזוטו
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
  • צרור קטן של עשבי תיבול (פטרוזיליה, אורגנו, נענע), קצוצים דק
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. קולפים ומגלענים את הדלורית, וחותכים לקוביות בגודל של כסנטימטר.
  • 2. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים את שמן הזית והסוכר החום, ממליחים ומפלפלים. מערבבים כך שהשמן יצפה את קוביות הדלורית. אופים בחום של 220 מעלות, עד שהדלורית מזהיבה קלות (כ-45 דקות).
  • 3. בסיר קטן מביאים את הציר לסף רתיחה, ומשאירים על האש הנמוכה ביותר, כדי לשמור על החום.
  • 4. בסיר אחר ממיסים את החמאה. מוסיפים את האורז ומערבבים, כך שכל האורז יצופה בשומן.
  • 5. מוסיפים מצקת אחת מהציר אל סיר האורז, ומערבבים עד שכל הנוזלים ייספגו לפני שמוסיפים מצקת נוספת. ממשיכים להוסיף את כל הציר, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שהאורז מבושל אך עדיין שומר על נגיסות (אל דנטה). בישול האורז נעשה על אש בינונית, ונמשך כ-20 דקות. בסיום הבישול האורז צריך להיות רטוב מעט, והריזוטו קרמי ולא יבש.
  • 6. בסוף הבישול מורידים את הריזוטו מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון, הבצל הירוק, עשבי התיבול והפרמזן.
  • 7. ממליחים ומפלפלים, סוגרים את הסיר במכסה ומניחים לו לכחמש דקות. מגישים את הריזוטו עם קוביות הדלורית האפויות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully