וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין עמוס בבשר, שעועית ומגוון ירקות

השף אלון גונן ממסעדת "אל בריו" עם המתכון שלו לחמין, המשתמש כמובן בקישקע, אבל גם באוסובוקו, שהופך את התבשיך לעשיר עוד יותר, אם זה בכלל אפשרי.

מתכון מאת: אלון גונן, מערכת וואלה

חמין של יואב בלימן. מיכאל גלעדי, prima films
חמין של יואב בלימן/מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל-8 סועדים:
  • 1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות (כתף, צוואר, שריר)
  • גרם 300 שעועית לבנה
  • 300 גרם שעועית אדומה
  • 8 תפוחי אדמה בגודל בינוני מקולפים
  • 8 יחידות אוסובוקו בקר קטנות או עצמות מח
  • 1 חבילה קישקע מוכן
  • 8 ביצים
  • 8 גזרים בינוניים קלופים
  • 8 בצלים לבנים שלמים מנוכים
  • 2 ראשי שום חתוכים לחצי
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס עבה
  • 2 כפות חוויג' למרק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חצי כוס דבש תמרים
  • 10 שזיפים יבשים או תמרים לחים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית לפחות 4 שעות במים קרים ושוטפים היטב.
  • 2. בסיר רחב: מטגנים את הבשר ב-5 כפות שמן זית עד שהוא שחום וסגור.
  • 3. מוסיפים את השעועית ולסדר את הבצל, תפוחי האדמה, הגזר מעל השעועית.
  • 4. מוסיפים תבלינים, יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ומסדרים את הקישקע ומעל את הביצים.
  • 6. מבשלים על אש נמוכה 3 שעות. מנמיכים את הלהבה למינימום או מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך 10 שעות.
  • 7. לבדוק מידי פעם שהחמין לא מתייבש ואם כן להוסיף מים רותחים.
  • 8. החמין מוכן כשהנוזל מגיע לחצי סיר והרוטב סמיך וחום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully