ראנה עוף
מתכון של מסעדת 'גאו' התאילנדית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם אטריות אורז
- 6 פרחי ברוקולי
- 1/2 קופסת נבטים סיניים
- 150 גרם רצועות עוף
- 200 גרם כרוב לבן פרוס
- 10 פטריות שמפיניון חתוכות
- כף וחצי רוטב שעועית תאילנדית (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית שום
- 1 כף סוכר
- 1 כף סויה בהירה
- 3 כפות שמן סויה
אופן ההכנה
- 1. את אטריות האורז יש להשרות במים חמים כ- 45 דקות ולאחר מכן לסנן.
- 2. מחממים ווק לחום גבוה מאוד. מוסיפים את השמן, השום, רצועות העוף, הירקות, אטריות האורז, רוטב השעועית, החומץ, הסויה והסוכר לפי הסדר הנ"ל. מקפיצים יחד ובוחשים כ- 4 דקות.
- *מומלץ להגיש לצד חצי לימון וכוסברה טרייה קצוצה מעל.