מתכונים חמים

חמין מרוקאי קלאסי בבישול ארוך

השף מיקי זוארץ ממסעדת "בלדי" פותח את הדלת למטבח שלו ואל מטבח ילדותו, ומכין חמין מרוקאי, כזה שאוכלים בצהריים, ולא צריכים לאכול שום דבר נוסף עד לבוקר מחרת.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חמין בסניפי מעדניית בלאדי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג קישקע (יחידה אחת)
  • 1/2 מח עצם
  • 1 ק"ג שריר חתוך לקוביות
  • 1 ק"ג תפוח אדמה
  • 1/2 ק"ג חומוס
  • 1/2 ק"ג שעועית שחורה
  • 1/2 ק"ג חיטה
  • 6 ביצים
  • 4 בצלים שלמים בקליפה+ראש שום בקליפה
  • לתבלון:
  • 2 כפות גדושות (20 גר') פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • כף גדושה (10 גר') כמון
  • כפית (10 גר') מלח
  • 2 כפות גדושות מרק עוף
  • תיבול לחיטה
  • כפית (5 גר') מלח
  • כפית (5 גר') כורכום
  • 1/4 כוס שמן (10 גר')
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את החיטה במים 30 דקות עד לריכוך. בנפרד שמים את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה ומרתיחים, משאירים על אש גבוהה למשך שעה וחצי.
  • 2. מתבלים את החיטה ומכניסים לשקית קוקי, קושרים ומניחים מעל התכולה, מוסיפים גם את הקישקע. מכבים ומעבירים לפלטה/לתנור ללילה שלם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully